Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΟικονόμου: Στις 20 Απριλίου το έκτακτο επίδομα - Αυτή την εβδομάδα η...

Οικονόμου: Στις 20 Απριλίου το έκτακτο επίδομα – Αυτή την εβδομάδα η πλατφόρμα για τα καύσιμα

Τις ημερομηνίες στις οποίες έχει αποφασιστεί να γίνει η πληρωμή του επιδόματος ακρίβειας των 200 ευρώ αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ερωτηθείς σχετικά κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Δευτέρας.Όπως είπε ο κ. Οικονόμου η πληρωμή του επιδόματος των 200 ευρώ στους δικαιούχους θα γίνει το διήμερο 20-21 Απριλίου. Παράλληλα τόνισε πως η κυβέρνηση θα σταθεί αμείλικτη σε φαινόμενα αισχροκέρδειας: «Φαινόμενα αισχροκέρδειας δεν προκειται να επιτρεψουμε σε κανένα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η κυβέρνηση εξασφαλίζει πόρους για να στηρίξει την κοινωνία απέναντι στο πληθωριστικό κύμα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κάνοντας αναφορά -μεταξύ άλλων- στον συμπληρωματικό προϋπολογισμό και την πρώτη δόση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Επίσης, τόνισε ότι υπάρχει επισιτιστική επάρκεια και πως η άνοδος των τιμών δεν οφείλεται στη διαθεσιμότητα, αλλά στο ενεργειακό κόστος. Παράλληλα κάλεσε τους παράγοντες της αγοράς, και ειδικά τους μεγάλους, να επιδείξουν ευθύνη απέναντι στην κοινωνία.

Ο κ. Οικονμόμου, επανέλαβε ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο έως σήμερα έχουν διατεθεί πάνω από 4 δισ. για την στήριξη της κοινωνίας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ακόμα ότι τα μέτρα για αγρότες και κτηνοτρόφους αποτελούν προτεραιότητα για να είμαστε έτοιμοι σε ενδεχόμενο επισιτιστικής αναταραχής.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα