Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΟΑΣΘ: 55% αυξήθηκε ο αριθμός των λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη

ΟΑΣΘ: 55% αυξήθηκε ο αριθμός των λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη

Κατά περίπου 55% αυξήθηκε, σε σχέση με πέρσι, τέτοια εποχή, ο αριθμός των λεωφορείων που κυκλοφορούν στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, η αύξηση συνεχίζεται και αναμένεται να μεγιστοποιηθεί στο τέλος Ιανουαρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΣΕΘ.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην σχετική ανακοίνωση, «πέρσι, τέτοιες μέρες, κυκλοφορούσαν περίπου 270 – 280 οχήματα ΟΑΣΘ, πολλά εκ των οποίων ήταν απαρχαιωμένα, ηλικίας σχεδόν 23 ετών! Σήμερα, με τις νομοθετικές ρυθμίσεις και έκτακτες επιχορηγήσεις του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, τις δυνατότητες για μίσθωση μεταχειρισμένων και συνεργασίας με νέους παρόχους (ΚΤΕΛ), τις «ενέσεις» στήριξης με επιπλέον οχήματα με προσωπικές ενέργειες του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, κυκλοφορούν καθημερινά περίπου 420 οχήματα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης».

«Η αύξηση του στόλου των οχημάτων της αστικής συγκοινωνίας που κυκλοφορούν στη Θεσσαλονίκη, σε σχέση με τον περασμένο χρόνο, είναι εντυπωσιακή. Σήμερα κυκλοφορούν περί τα 200 – 205 οχήματα του ΟΑΣΘ, άλλα 80 μισθωμένα, αλλά και περίπου 10, ως τώρα, του χρησιδανείου του Δήμου Θεσσαλονίκης. Στα παραπάνω προσθέτουμε τα περίπου 135 οχήματα των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, Σερρών, Κιλκίς και Χαλκιδικής, που ασταμάτητα εκτελούν έργο υψηλών προδιαγραφών σε περιαστικές και αστικές γραμμές», υπογραμμίζει ο Πρόεδρος του ΟΣΕΘ, Γιάννης Καλογερούδης.

«Το πρόσημο είναι θετικό και συνεχίζει να αυξάνεται, μολονότι τα έσοδα μειώθηκαν μεσοσταθμικά σε ποσοστό 80%, εξαιτίας της πανδημίας και των περιορισμών. Υπολογίζουμε ότι στα τέλη Ιανουαρίου θα κυκλοφορούν στη Θεσσαλονίκη καθημερινά περίπου 500 λεωφορεία. Τόσο μεγάλο αριθμό κυκλοφορούντων οχημάτων, δεν είχε ποτέ η Θεσσαλονίκη», τονίζει ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕΘ, Γιάννης Τόσκας.

Όπως εξηγεί ο κ. Τόσκας, η αύξηση του στόλου θα δώσει την ευκαιρία να ενισχυθούν γραμμές με περισσότερα οχήματα, βελτιώνοντας σημαντικά τους χρόνους διέλευσης των λεωφορείων, μειώνοντας το συνωστισμό και αυξάνοντας το επίπεδο εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα