Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΞεκινούν έρευνες για το φυσικό αέριο

Ξεκινούν έρευνες για το φυσικό αέριο

Την είδηση ότι οι έρευνες για τη διερεύνηση κοιτασμάτων φυσικού αερίου θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες στα δύο οικόπεδα νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης, αλλά και ότι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης θα παραμείνει στην κυριότητα του ελληνικού δημοσίου, μετέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση για το αν η Ελλάδα κάνει τίποτα στον τομέα των ερευνών για υδρογονάνθρακες ενόσω η «Τουρκία προαναγγέλλει συνεχώς έρευνες για υδρογονάνθρακες», ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Ίσως εδώ να αιφνιδιάσουμε εμείς αυτή τη φορά. Είμαστε σε θέση να σας πω ότι σεισμικές έρευνες για τη διερεύνηση κοιτασμάτων φυσικού αερίου θα ξεκινήσουν άμεσα. Όταν λέω άμεσα, εννοώ τις επόμενες ημέρες, στα δύο οικόπεδα τα οποία βρίσκονται νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης, από την ExxonMobil.

Η χώρα μας – όπως έχω πει πολλές φορές – ασχέτως της προσήλωσης στην οποία έχει στη γρήγορη πράσινη μετάβαση, οφείλει να διερευνήσει αν έχει αυτή τη στιγμή τη δυνατότητα να εξορύξει φυσικό αέριο, το οποίο θα συμβάλλει όχι μόνο στην ενεργειακή ασφάλεια τη δική μας, αλλά και στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης. Επομένως, αυτές οι έρευνες θα ξεκινήσουν από την ExxonMobil τις επόμενες μέρες».

Ερωτώμενος δε για το αν αληθεύει η πληροφορία που αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» σύμφωνα με την οποία η πώληση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης ματαιώνεται, ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι «είναι ακριβής» και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση αποφάσισε ότι στην παρούσα συγκυρία η Αλεξανδρούπολη είναι τόσο μεγάλης στρατηγικής, γεωπολιτικής και ενεργειακής σημασίας για τη χώρα μας, ώστε πρέπει να παραμείνει στη κυριότητα του ελληνικού Δημοσίου και συγκεκριμένα του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο έχει και τη δυνατότητα να αναπτύξει το λιμάνι και να αξιοποιήσει πλήρως όλες του τις δυνατότητες. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να επεκταθώ πολύ περισσότερο γιατί στην παρούσα συγκυρία δεν βλέπαμε το λόγο να πουληθεί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης σε κάποιον ξένο επενδυτή», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα