Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΞεκίνησαν οι πρώτοι εμβολιασμοί στο ΑΧΕΠΑ

Ξεκίνησαν οι πρώτοι εμβολιασμοί στο ΑΧΕΠΑ

Συνεχίζεται η επιχείρηση «Ελευθερία» κατά της πανδημίας στη χώρα μας.

Τη ”σκυτάλη” του εμβολιασμού παίρνουν σήμερα υγειονομικοί στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ θα εμβολιαστούν 40 υγειονομικοί, 50 στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, 70 στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και 100 στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

Στη Θεσσαλονίκη, πρώτοι έκαναν το εμβόλιο ο λοιμωξιολόγος και υπεύθυνος της κλινικής Covid του ΑΧΕΠΑ, Συμεών Μεταλλίδης και ο διοικητής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτη Παντελιάδη.

Την Κυριακή 3 Ιανουαρίου, φτάνουν στο Γενικό Νοσοκομείο της Καβάλας τα πρώτα 650 εμβόλια κατά του κορονοϊού κι από Δευτέρα, ξεκινούν οι εμβολιασμοί στους εργαζόμενους του και τους υγειονομικούς του τόπου.

Στις 20 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού. Η συμμετοχή των υγειονομικών στα 5 νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής, ήταν μαζική και μέχρι τώρα εμβολιάστηκαν 471 άτομα.

Εν τω μεταξύ, έφτασε στις 8:15 το πρωί -με ειδική πτήση- στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» οι 83.850 δόσεις εμβολίου κατά της Covid-19, των Pfizer/BioNTech, ενώ μέχρι το τέλος Μαρτίου αναμένεται να παραλάβουμε 2.008.500 δόσεις του εμβολίου.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα