Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΝέο φοιτητικό συλλαλητήριο σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Νέο φοιτητικό συλλαλητήριο σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Πανεπαιδευτικό συλλαλητήριο διοργανώνουν φοιτητές και εκπαιδευτικοί στη Θεσσαλονίκη στη 13:00, στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Αναλυτικά, οι ανακοινώσεις των Γ’ και Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης:

Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

Η Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης χαιρετίζει τις μαζικές συνελεύσεις και τα συλλαλητήρια των φοιτητών που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα και τον πρωτοφανή αυταρχισμό της κυβέρνησης. Καταδικάζει την άθλια στάση του πρύτανη και του ΑΠΘ που κάλεσε την αστυνομία ενάντια στους φοιτητές. Οι εικόνες της βαρβαρότητας των ΜΑΤ θα είναι ανεξίτηλο στίγμα ντροπής για τον Πρύτανη και την κυβέρνηση και δείχνουν τι ετοιμάζουν με την «πανεπιστημιακή αστυνομία» .Στόχος τους ,οι συλλογικές αντιστάσεις του φοιτητικού κινήματος, για να παραχωρήσουν ανεμπόδιστα τα σχέδια της ιδιωτικοποίησης – επιχειρηματικοποίησης των ΑΕΙ και του αποκλεισμού απ αυτά των παιδιών των λαϊκών οικογενειών.

Το εκπαιδευτικό κίνημα, μετά από μια σημαντική επιτυχία στη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση της Κεραμέως, συμπορεύεται με τους φοιτητές και φοιτήτριες στον κοινό αγώνα για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής αντιδραστικής πολιτικής της ΝΔ. Μια πολιτική που στοχεύει στην ένταση των ταξικών φραγμών με την τράπεζα θεμάτων, τις υψηλές βάσεις εισαγωγής και τη μείωση των εισακτέων, την αποδόμηση της τεχνικής-επαγγελματικής εκπαίδευσης, την αδιοριστία και τη γενίκευση της ελαστικής εργασίας στην εκπαίδευση, την κατηγοριοποίηση των σχολείων και την υποχρηματοδότηση. Η αξιολόγηση, η αριστεία, τα πρότυπα δεν είναι τα δήθεν επιστημονικά εργαλεία που διαφημίζει η προπαγάνδα της κυβέρνησης με βάση τα σκονάκια της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, αλλά οι μηχανισμοί για την εισβολή της αγοράς και της παιδείας για λίγους και εκλεκτούς που στη νεολαία, τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας επιφυλάσει καταρτίσεις μιας χρήσης και δεξιότητες για θέσεις εργασίας των 200 ευρώ. Σε αυτή την εκπαίδευση «περισσεύουν» τα εργασιακά δικαιώματα, η παιδαγωγική ελευθερία, η δημοκρατία στο σχολείο και οι συνδικαλιστικές ελευθερίες. Το ΥΠΑΙΘ καθημερινά επιβεβαιώνει την αυθαιρεσία στην λήψη αποφάσεων, την αναλγησία και την απόστασή του από την εκπαιδευτική πραγματικότητα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ ,που εδώ και ένα χρόνο στην πανδημία απαντά με λοκ ντάουν και απαγορεύσεις, αφήνοντας το δημόσιο σύστημα υγείας και την προστασία του λαού στο έλεος, χωρίς γιατρούς, ΜΕΘ, τεστ-ιχνηλάτηση και εμβόλια, δείχνει το ίδιο σκληρό αντιλαϊκό πρόσωπο και στην παιδεία αλλά και στην εργασία, με καταιγισμό αντιδραστικών αλλαγών , καταστολή και αυταρχισμό. Η χρεοκοπία της στην διαχείριση της πανδημίας είναι αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής της.

Η συντριπτική ήττα της στην αξιολόγηση (πάνω από 80%) και προηγούμενα στις ψευτοεκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια (πάνω από 90%).έδειξε πως κυβέρνηση δεν είναι ανίκητη. Ο κόσμος της εκπαίδευσης βάζει φραγμό στα σχέδια διάλυσης του δημόσιου δωρεάν σχολείου ,ενώ το φοιτητικό κίνημα συνεχίζει χωρίς να λυγίζει από τον αυταρχισμό και την κατασυκοφάντηση.

Συνεχίζουμε μαζικά, ενωτικά, ανυποχώρητα για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής και του κυβερνητικού αυταρχισμού.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Η Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης χαιρετίζει τις μαζικές συνελεύσεις και τα συλλαλητήρια των φοιτητών που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα και τον πρωτοφανή αυταρχισμό της κυβέρνησης. Καταδικάζει την άθλια στάση του πρύτανη και του ΑΠΘ που κάλεσε την αστυνομία ενάντια στους φοιτητές. Οι εικόνες της βαρβαρότητας των ΜΑΤ θα είναι ανεξίτηλο στίγμα ντροπής για τον Πρύτανη και την κυβέρνηση και δείχνουν τι ετοιμάζουν με την «πανεπιστημιακή αστυνομία» που στόχο δεν έχει παρά τις συλλογικές αντιστάσεις του φοιτητικού κινήματος.

Το εκπαιδευτικό κίνημα, μετά από μια σημαντική επιτυχία στη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση της Κεραμέως, συμπορεύεται με τους φοιτητές και φοιτήτριες στον κοινό αγώνα ενάντια στην εκπαιδευτική πολιτική της ΝΔ. Μια πολιτική που στοχεύει στην ένταση των ταξικών φραγμών με την τράπεζα θεμάτων, τις υψηλές βάσεις εισαγωγής και τη μείωση των εισακτέων, την αποδόμηση της τεχνικής-επαγγελματικής εκπαίδευσης, την αδιοριστία και τη γενίκευση της ελαστικής εργασίας στην εκπαίδευση, την κατηγοριοποίηση και ιδιωτικοποίηση των σχολείων και την περαιτέρω υποχρηματοδότηση. Η αξιολόγηση, η αριστεία, τα πρότυπα δεν είναι τα δήθεν επιστημονικά εργαλεία που διαφημίζει η προπαγάνδα της κυβέρνησης με βάση τα σκονάκια της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, αλλά οι μηχανισμοί για την εισβολή της αγοράς και της παιδείας για λίγους και εκλεκτούς που στη νεολαία, τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας επιφυλάσει καταρτίσεις μιας χρήσης και δεξιότητες για θέσεις εργασίας των 200 ευρώ. Σε αυτή την εκπαίδευση «περισσεύουν» τα εργασιακά δικαιώματα, η παιδαγωγική ελευθερία, η δημοκρατία στο σχολείο και οι συνδικαλιστικές ελευθερίες. Το ΥΠΑΙΘ καθημερινά επιβεβαιώνει την αυθαιρεσία στην λήψη αποφάσεων και την αναλγησία του.

Η κυβέρνηση δεν είναι ανίκητη, όπως έδειξε η ήττα της στην αξιολόγηση και προηγούμενα στις ψευτοεκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια. Ο κόσμος της εκπάιδευσης της γυρίζει την πλάτη, ενώ το φοιτητικό κίνημα συνεχίζει χωρίς να λυγίζει από τον αυταρχισμό και την κατασυκοφάντηση. Η κυβέρνηση που εδώ και ένα χρόνο στην πανδημία απαντά με λοκ ντάουν και απαγορεύσεις, αφήνοντας το δημόσιο σύστημα υγείας και την προστασία του λαού στο έλεος, χωρίς γιατρούς, ΜΕΘ, τεστ-ιχνηλάτηση και εμβόλια, δείχνει το ίδιο σκληρό αντιλαϊκό πρόσωπο και στην παιδεία με το φιάσκο της τηλεκπαίδευσης και τον αυταρχισμό, αλλά και στην εργασία. Η χρεοκοπία της στην διαχείριση της πανδημίας είναι αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής της.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα