Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΝέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές και χαλάζι

Νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές και χαλάζι

Σε κατάσταση αυξημένης κινητοποίησης και επιφυλακής βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες σε όλη τη χώρα ενόψει του νέου κύματος κακοκαιρίας, που αναμένεται να πλήξει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας από αύριο, Πέμπτη, μέχρι και το Σάββατο. Το νέο καιρικό σύστημα, με την ονομασία «Μπάλλος» αναμένεται ότι θα εκδηλωθεί με ισχυρές βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις καθώς και ισχυρούς ανέμους και θα ξεκινήσει από τα νοτιοδυτικά.

Την Παρασκευή, η κακοκαιρία αναμένεται να επεκταθεί σε όλη τη χώρα και το Σάββατο να περιορισθεί στα ανατολικά και ακολούθως τα έντονα φαινόμενα να εξασθενήσουν. Η σφοδρή βροχόπτωση αναμένεται ότι θα συνοδευθεί από αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Ενόψει του νέου κύματος κακοκαιρίας, χθες πραγματοποιήθηκε έκτακτη τηλεδιάσκεψη του υπουργού Κλιματική Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη, με τους 134 περιφερειάρχες της χώρας και εκπροσώπους των συναρμόδιων υπουργείων. Συζητήθηκαν το σχέδιο ετοιμότητας όλων των εμπλεκόμενων φορέων και ο συνεχής συντονισμός μεταξύ περιφερειών και δήμων, προκειμένου να αναπτυχθούν, όπου απαιτηθεί, ολοκληρωμένα σχέδια δράσης. Παράλληλα, οι φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης καλούνται να ενημερώσουν τους κατοίκους των περιοχών όπου έχουν εκδηλωθεί στο παρελθόν πλημμυρικά φαινόμενα ή προβλέπεται ότι θα εκδηλωθούν τώρα, να αποφύγουν υπόγειους και ισόγειους χώρους, ιδίως στη διάρκεια της νύχτας.

Ο κ. Στυλιανίδης υπογράμμισε ότι άμεση προτεραιότητα είναι και παραμένει η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας θα βρίσκονται σε διασπορά και πλήρη επιφυλακή, προκειμένου να διασφαλισθούν άμεση επέμβαση και παροχή βοήθειας όπου χρειαστεί σε συνεργασία με την αστυνομία, ενώ, εφόσον κριθεί αναγκαίο, θα κινητοποιηθούν και από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Οδηγίες προς τους πολίτες
Από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας δημοσιοποιήθηκαν οδηγίες προς τους πολίτες, οι οποίοι καλούνται κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας και των έντονων φαινομένων να αποφύγουν κάθε περιττή μετακίνηση, σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθούν στα ψηλότερα σημεία των σπιτιών, να μη διασχίζουν χειμάρρους, ρέματα ή πλημμυρισμένους δρόμους, καθώς και να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις των Αρχών για να είναι διαρκώς ενήμεροι για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα