Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΝέα συγκέντρωση το απόγευμα για τον Δ.Κουφοντίνα στη Θεσσαλονίκη

Νέα συγκέντρωση το απόγευμα για τον Δ.Κουφοντίνα στη Θεσσαλονίκη

Νέα συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 17.30 το απόγευμα στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. 

Τον Δεκέμβριο η κυβέρνηση περνάει τον νόμο με τίτλο «Ρυθμίσεις σωφρονιστικής νομοθεσίας», στον οποίο προβλέπεται ότι «απαγορεύεται η μεταγωγή σε αγροτικές φυλακές και στην ΚΑΥΦ σε όσους κρατουμένους έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα τρομοκρατίας». Ο νόμος είναι φωτογραφικός προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τη μεταγωγή του Δ. Κουφοντίνα από τις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας Βόλου όπου κρατούνταν. Λίγες μέρες μετά ο Δ. Κουφοντίνας μετάγεται όχι στις φυλακές Κορυδαλλού, όπως προβλέπει ο νόμος, αλλά στο Δομοκό, με απόφαση -φυσικά- της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου. Τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ σπεύδουν να δικαιολογήσουν την καταστρατήγηση του νόμου, αλλά δεν το κάνουν επιτυχημένα με αποτέλεσμα σε κάθε ειδησεογραφικό μέσο να αναγράφονται άλλες γελοίες δικαιολογίες για την καθαρά πολιτική αυτή απόφαση. Στο έγγραφο που επιδόθηκε για τη μεταγωγή του Δ. Κουφοντίνα από την Κασσαβέτεια στο Δομοκό, φαίνεται ότι μετήχθη και στον Κορυδαλλό ώστε, όπως αναφέρει και ο ίδιος στην ανακοίνωση του, να τηρηθεί «αυτό που απαιτούσε ο φωτογραφικός νόμος για τις αγροτικές, που έφτιαξαν για να με εκτοπίσουν από αυτές».

Ήδη από τις πρώτες μέρες της απεργίας πείνας, ο πολιτικός κρατούμενος Δ. Κουφοντίνας κρατείται στην απομόνωση, σε ένα κελί, που το έχουν βαφτίσει θάλαμο νοσηλείας, με 24ωρη παρακολούθηση μέσω κάμερας. Η παρακολούθηση του εσωτερικού του κελιού, φυσικά, αποτελεί κατάφορη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του κρατουμένου.

Απέναντι του στέκεται το πιο μαύρο πρόσωπο της Εξουσίας: το ΠΡΟ.ΠΟ. και η αδίστακτη Νικολάου δε θέλουν φυσικά να παραδεχθούν ότι τιμωρούν τον Κουφοντίνα για την ανυποχώρητη στάση του τα 18 χρόνια που έχει παραμείνει στα κελιά της Δημοκρατίας, ότι τον θέλουν νεκρό. Οπότε στις ανακοινώσεις τους δε διστάζουν να αραδιάζουν εξοργιστικότατα ψέματα. Το ίδιο το ΠΡΟ.ΠΟ. εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ερωτά (!) ποιος νόμος παραβιάζεται και δείχνει σε κάθε τόνο ότι η στάση της κυβέρνησης είναι αδιάλλακτη.

Την ίδια στιγμή ακόμα και ο Συνήγορος του Πολίτη με επιστολή του στις 23/1 αναρωτιέται για πιο λόγο παραβιάστηκε η κείμενη νομοθεσία και ξεκινά έρευνα. Στην επιστολή του ο Συνήγορος ζητά στοιχεία για το κατά πόσο σύννομη είναι η μεταγωγή του Δ. Κουφοντίνα, ως προς την αιτιολογία, τη διαδικασία και την ειδικότερη τεκμηρίωση των αιτιών της παράκαμψης των νομίμων διαδικασιών, ενώ κάνει ξεκάθαρα λόγο για παράκαμψη της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών και των αποφάσεων αυτής για αναστολή των μεταγωγών, λόγω της πανδημίας. Τέλος καλεί την -υποτίθεται αναρμόδια!- κα. Νικολάου να δώσει στον κρατούμενο τα αντίγραφα των εγγράφων για τη μεταγωγή του, κάτι που η ίδια αρνήθηκε να κάνει, χωρίς φυσικά καμία δικαιολογία ή νόμιμα αποδεκτή αιτία. Η απάντηση από την κυβέρνηση στα ερωτήματα… δεν ήρθε ποτέ! Να πούμε εδώ ότι σε συνέντευξη του σχετικά με το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την εφαρμογή του νόμου περί διαδηλώσεων, λίγες μόνο πριν, ο Μ. Χρυσοχοΐδης εξήρε το ρόλο του “Συνηγόρου του Πολίτη” ως αυτού του οργάνου που ελέγχει την κρατική ασυδοσία και (υποτίθεται ότι) διενεργεί ανεξάρτητες έρευνες. Σε αυτόν τον ίδιο “Συνήγορο του Πολίτη”, λοιπόν, ο ίδιος δεν μπήκε καν στον κόπο να δώσει κάποια απάντηση…

Η δικηγόρος του Δημήτρη Κουφοντίνα όλο αυτό το διάστημα προσπαθεί να κάμψει την κυβερνητική αδιαλλαξία δια πάσης νόμιμης οδού. Κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Λαμίας αίτημα για την αναστολή της ποινής του Δημήτρη Κουφοντίνα, μέχρι να αποκατασταθεί η υγεία του κατά τη νοσηλεία του. Το αίτημα αυτό απορρίφθηκε. Η Γενική Γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής έχει πάρει σβάρνα όλα τα κανάλια ψεύδεται και εμπαίζει τον κρατούμενο και τη συνήγορό του ισχυριζόμενη πως ουδέποτε παρέλαβε αίτημα μεταγωγής του κρατούμενου, ο οποίος, κατά τη Σοφία Νικολάου, δήθεν δεν ακολούθησε την προβλεπόμενη από τον νόμο οδό και εκβιάζει το κράτος μέσω της απεργίας πείνας. Με έγγραφο της ίδιας, όμως, στις 3/3, η Σοφία Νικολάου παραδέχτηκε δημοσίως ότι έχει κατατεθεί αίτημα από τη δικηγόρο του Δημήτρη Κουφοντίνα στις 28/12/2020, η εξέταση του οποίου ακόμα εκκρεμεί. Η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών είναι μια τριμελής επιτροπή στην οποία πρόεδρος είναι η Σοφία Νικολάου και δεύτερο μέλος ο κουμπάρος της! Αυτή είναι, λοιπόν, η “ανεξάρτητη” επιτροπή από την οποία αναμένεται η εξέταση του αιτήματος μεταγωγής του Δημήτρη Κουφοντίνα! Ενώ συνεχίζεται αδιάκοπα σε καθημερινή βάση ο εμπαιγμός, οι συκοφαντίες και η μονομερής παραπληροφόρηση από την κυβερνητική προπαγάνδα των καθεστωτικών ΜΜΕ, η υγεία του Δημήτρη Κουφοντίνα καταρρέει. Ο ίδιος είχε αφαιρέσει τον ορό ενυδάτωσης που του είχε χορηγηθεί, για να οξύνει την πολιτική πίεση στην κυβέρνηση. Φτάνοντας στα πρόθυρα της νεφρικής ανεπάρκειας, με συναίνεσή του οι γιατροί του προσέθεσαν ξανά τον ορό ενυδάτωσης.

Σε αυτό τον αγώνα ο κομμουνιστής πολιτικός κρατούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας δεν είναι μόνος. Τόσο για την προσωπική του στάση τόσα χρόνια μέσα στα κελιά της δημοκρατίας τους, που κάνει τη λέξη «αξιοπρέπεια» να φαντάζει λίγη, όσο και γιατί τα αιτήματα του μας αφορούν όλες και όλους. Όπως είχε γράψει και ο ίδιος σε παλιότερη ανακοίνωση του ο δικός του αγώνας μέσα στα κελιά δεν αφορά μόνο τον ίδιο, αφορά «την επίθεση στο δικαίωμα του λόγου και της έκφρασης, στα δικαιώματα του κρατούμενου, στα δικαιώματα του λαού.» Είναι ευθύνη όλων μας να σταθούμε δίπλα στους πολιτικούς κρατούμενους, απέναντι σε κάθε απόπειρα καταστρατήγησης των δικαιωμάτων τους, που στόχο έχει τόσο την εξόντωση των ίδιων, όσο και την εδραίωση ενός καθεστώτος εξαίρεσης για όλες και όλους τους αγωνιστές που μπορεί να βρεθούν στην θέση τους.

Μια κυβέρνηση που αξιοποιώντας την πανδημία περνάει αντιδημοκρατικους νόμους, που έχει γεμίσει μπάτσους τη χώρα, που επιτίθεται σε όποιον τολμάει να διαδηλώνει, που καταστρατηγεί ακόμα και το δικό της Σύνταγμα, που μπουκάρει χωρίς ένταλμα σε ταράτσες σπιτιών και δέρνει τους ιδιοκτήτες τους, που δέρνει ηλικιωμένους στην αυλή των σπιτιών τους, που βασανίζει φοιτητές μέσα στο πανεπιστήμιο, που συγκαλύπτει απροσχημάτιστα βιαστές και παιδεραστές, τώρα δολοφονεί.

ΚΑΘΙΚΙΑ, ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

Ο απεργός πείνας δήλωσε ήδη ρητά την αντίρρηση του σε κάθε απόπειρα σίτισης του. Να τονίσουμε εδώ ότι πέρα από το ότι κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να μη συναινέσει σε οποιαδήποτε ιατρική πράξη, άρνηση την οποία οι γιατροί είναι υποχρεωμένοι να σεβαστούν, η ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά) έχει και σε άλλες φορές πάρει ομόφωνη αρνητική απόφαση σχετικά με την πιθανότητα υποχρεωτικής σίτισης απεργών πείνας, σεβόμενη το στοιχειώδη κώδικα δεοντολογίας που οφείλουν να ακολουθούν οι γιατροί. Άλλωστε υπάρχει και σχετική διακήρυξη των Παγκόσμιων Ιατρικών Συνεδρίων, η οποία παίρνει ρητή θέση ενάντια σε κάθε προσπάθεια υποχρεωτικής σίτισης απεργών πείνας, την οποία χαρακτηρίζει αδικαιολόγητη και αντιδεοντολογική (Μάλτα 1991, και αναθεωρήσεις Ισπανία 1992 και Ν. Αφρική 2006 WMV). Σε ανακοίνωση της η ΟΕΝΓΕ (Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος) στις 15/2/2021 αναφέρει:

“Με αφορμή την επιδείνωση της υγείας του κρατούμενου απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα, η ΟΕΝΓΕ δηλώνει άλλη μια φορά πως πάγια και σταθερή θέση των νοσοκομειακών γιατρών σε όλες ανεξαίρετα τις περιπτώσεις απεργίας πείνας είναι:

1. Σύμφωνα και με την ισχύουσα νομοθεσία περί ιατρικής δεοντολογίας δεν νοείται ιατρική πράξη χωρίς την εκούσια συναίνεση του έχοντος ικανότητα καταλογισμού ασθενούς και παρά την θέλησή του.

2. Ιδιαίτερα δε η αναγκαστική σίτιση θεωρείται βασανιστήριο σύμφωνα με αποφάσεις διεθνών ιατρικών συνεδρίων περί ιατρικής δεοντολογίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και του ΟΗΕ και της Διεθνούς Αμνηστίας.”

Αλλά φυσικά η Εξουσία δεν άργησε πολύ να βρει κάποιον πρόθυμο υποψήφιο βασανιστή. Σύμφωνα με την συνήγορο του απεργού πείνας, Ιωάννα Κούρτοβικ, ο Διευθυντής Μ.Ε.Θ. του νοσοκομείου Λαμίας «έχει, σε προηγούμενο στάδιο, δηλώσει, ότι αν το κρίνει αναγκαίο θα προβεί σε αναγκαστική σίτιση, ακόμη και με ακινητοποίηση».

Η απάντηση του κινήματος αλληλεγγύης προς αυτή τη χυδαία αυτή απειλή, αλλά και σε όσους γιατρούς ίσως σκεφτούν να την υλοποιήσουν, γελοιοποιώντας κάθε έννοια δεοντολογίας και ηθικής, είναι η ίδια με αυτή που έχει πολλαπλώς δώσει και ο ίδιος ο Κουφοντίνας: ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγωνιστή Δημήτρη Κουφοντίνα.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όποιον χαμογελάει κοιτώντας κατάματα το κρατικό θηρίο.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ (ΑΠΟ 8/1) ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ:

ΤΡΙΤΗ 9/3, 17:30, ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΙΤΙΣΗ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης (μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας)

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα