Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΝέα στοιχεία στην υπόθεση απαγωγης της 10χρονης στη Θεσσαλονίκη

Νέα στοιχεία στην υπόθεση απαγωγης της 10χρονης στη Θεσσαλονίκη

Νέα στοιχεία έρχονται να ενισχύσουν την πεποίθηση που είχε διατυπωθεί από τις πρώτες κιόλας ημέρες εξιχνίασης της υπόθεσης, ότι δηλαδή η 34χρονη που απήγαγε τη Μαρκέλλα, λειτούργησε σε βάρος της μικρής με τη βοήθεια συνεργών.

Μέσα από τις σελίδες του βουλεύματος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ανοίγουν νέα παράθυρα στην πολύκροτη υπόθεση απαγωγής και βιασμού του 10χρονου κοριτσιού. Η κατηγορούμενη χορήγησε τρία Χanax στην ανήλικη για να τη βιάσει και μετά της έδωσε κοκαϊνη “για να την ξυπνήσει” ενώ η υποψία τρίτων προσώπων στην απαγωγή διατρανώθηκε με τη μαρτυρία της μικρής, σύμφωνα με την οποία η 34χρονη μιλούσε στο τηλέφωνο με αλλοδαπό.

Στο παζλ του εφιάλτη που βίωσε η ανήλικη, τελευταία σημαντική πληροφορία που έρχεται στο φως της δημοσιότητας και που συνηγορεί στο συμπέρασμα της ύπαρξης συνεργών, σύμφωνα με το βούλευμα που παρουσιάζει το protothema.gr, είναι ότι το κορίτσι άκουσε την κατηγορούμενη, όσο βρισκόταν υπό ομηρία στο διαμέρισμα της 34χρονης, να μιλά για υψηλό ποσό επιταγής, αναφωνώντας μάλιστα: «τόσα πολλά λεφτά;».

Οι νεότερες εξελίξεις δημιουργούν προβληματισμό για τα κυκλώματα στα οποία ήταν αναμεμιγμένη η δράστρια, η οποία ενδέχεται να είχε διασυνδέσεις με οργανώσεις παράνομης διακίνησης ανηλίκων και να προωθούσε, παράλληλα, την παιδική πορνογραφία. Ωστόσο αν και τα αποτελέσματα της άρσης των επικοινωνιών διαβιβάστηκαν στο τμήμα Προστασίας Ανηλίκων, δεν συντάχθηκε από την αστυνομία σχετική έρευνα παρουσίασης των συμπερασμάτων που προέκυψαν από την εξέλιξη της έρευνας.

Σύμφωνα με το βούλευμα, η ανήλικη, παρουσία ψυχολόγου, ανέφερε ότι η κατηγορούμενη όταν την πήρε από το σχολείο και επιβιβάστηκαν στο ταξί, δέχθηκε κλήση από απόρρητο αριθμό και συνομίλησε με άγνωστο άτομο σε ξένη γλώσσα.

Επίσης, κατέθεσε ότι κατά τη διάρκεια της κράτησής της στο διαμέρισμα της κατηγορούμενης, η τελευταία μίλησε στο τηλέφωνο με ένα πρόσωπο, που η ίδια δεν κατάλαβε εάν αν ήταν άντρας η γυναίκα. Στη συνέχεια, ‘οπως προαναφέραμε, η κατηγορούμενη συνεννοήθηκε να παραλάβει μια επιταγή, το ύψος της οποίας εξέπληξε την δράστρια, η οποία αναφώνησε: «τόσα πολλά λεφτά;».

Η δικηγόρος της οικογένειας της 10χρονης, Ανθούλα Ανάσογλου, σχολιάζοντας στο protothema.gr το περιεχόμενο του βουλεύματος, επισήμανε ότι ως πολιτική αγωγή είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι με την έκδοση του παρόντος βουλεύματος το οποίο κινείται στη σωστή κατεύθυνση για την διαφωτίσει της πλήρους αλήθειας .

Για να προσθέσει: “Με μία πληθώρα ανακριτικών πράξεων διατάχθηκε άρση τηλεφωνικού απορρήτου της κατηγορουμένης. Προσκομίστηκαν τα αρμόδια έγγραφα με τα νούμερα των αποδεκτών χωρίς όμως καμία διασταύρωση στοιχείων η περαιτέρω έρευνα, ώστε η παρούσα άρση να συμβάλλει ουσιαστικά στην κυρία ανάκριση. Συνδυαστικά με την κατάθεση του παιδιού, που έγινε σύμφωνα με τους κανόνες της δικονομίας, παρουσία παιδοψυχολόγου και κρίθηκε αξιόπιστη καθώς και με την ομολογία της κατηγορουμένης ειδικά στην προανάκριση έχουμε πολλές ενδείξεις για την πιθανή συμμετοχς τρίτων ατόμων.

Η ανήλικη μαθήτρια έδωσε ουσιαστικά στοιχεία για άτομα με τα οποία μίλησε η κατηγορούμενη κατά την πορεία προς το σπίτι, όπου κράτησε παράνομα τη μικρή. Δυστυχώς τα σοβαρά αυτά στοιχεία καθώς και η παραδοχή της ίδιας κατηγορουμένης ότι μίλησε με ορισμένους ανθρώπους το τηλέφωνο δεν αξιοποιήθηκαν αναλόγως ώστε να βρεθούν όλα αυτά τα άτομα, να ταυτοποιηθούν και να κληθούν για κατάθεση. Είναι λυπηρό να διαφαίνονται σοβαρές ενδείξεις για την ύπαρξη κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας και να μην αξιοποιούνται στοιχεία που θα μπορούν να οδηγήσουν στους δράστες. Αυτός ο αγώνας δεν είναι μόνο για την μικρή μαθήτρια αλλά για κάθε παιδί που κινδυνεύει και έξω”.

Η προβλεπόμενη ποινή κάθειρξης και ο κίνδυνος φυγής

Στο πλαίσιο της έρευνας, για την εξακρίβωση ύπαρξης συνεργών στην υπόθεση απαγωγής, κρίνεται απαραίτητη, σύμφωνα με το βούλευμα, η συνέχιση της κύριας ανάκρισης ώστε να συνταχθεί έκθεση παρουσίασης δεδομένων.

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, η προφυλάκιση της 34χρονης κρίθηκε απαραίτητη λόγω των αδικημάτων που συνιστούν κακουργηματικές πράξεις και αφορούν στον βιασμό, στη γενετήσια πράξη με ανήλικη, και στη χορήγηση ναρκωτικών ουσιών.

Για τις συγκεκριμένες κατηγορίες η προβλεπόμενη ποινή κάθειρξης είναι τα 15 έτη, ενώ, όπως αναφέρεται στο βούλευμα, ανέκυψε φόβος φυγής της δράστριας λόγω του ότι άλλαξε την εμφάνισή της και κατέστρεψε τα ηλεκτρονικά μέσα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον εντοπισμό της.

 

 

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα