Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΝέα κατάπαυση του πυρός από Ρωσία για ανθρωπιστικούς διαδρόμους σε Κίεβο, Χάρκοβο,...

Νέα κατάπαυση του πυρός από Ρωσία για ανθρωπιστικούς διαδρόμους σε Κίεβο, Χάρκοβο, Μαριούπολη, Σούμι

Ο μεγάλος στόχος της Ρωσίας είναι η κατάληψη του Κιέβου. Όμως καθώς η εισβολή στην Ουκρανία συνεχίζεται, το σφυροκόπημα, εκτός από την πρωτεύουσα, συνεχίζεται σε Χάρκοβο, Μαριούπολη αλλά και στην Οδησσό, την πόλη γεωστρατηγικής σημασίας.

Ο ρωσικός στρατός θα τηρήσει σήμερα προσωρινή κατάπαυση του πυρός από τις 09:00 (ώρα Ουκρανίας και ώρα Ελλάδας) προκειμένου να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι σε αρκετές πόλεις της Ουκρανίας και να απομακρυνθούν οι άμαχοι, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, ανθρωπιστικοί διάδρομοι θα ανοίξουν στις πόλεις Κίεβο, Χάρκιβ, Μαριούπολη και Σούμι, έπειτα από αίτημα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και λόγω της τρέχουσας κατάστασης σε αυτές.

Η Οδησσός, η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, οχυρώνεται εδώ και ώρες για να αντιμετωπίσει την εισβολή της Ρωσίας και ενώ οι ρωσικές δυνάμεις ετοιμάζουν την τελική τους επίθεση για να πάρουν, ίσως και μέσα στις επόμενες μέρες, το Κίεβο. Σύμφωνα με τις ΗΠΑ, η Ρωσία έχει εκτοξεύσει 600 πυραύλους από την έναρξη της εισβολής και έχει αναπτύξει στην Ουκρανία περίπου το 95% των δυνάμεων που είχε συγκεντρώσει στα σύνορα πριν από την επίθεση!

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα