Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΝέα κακοκαιρία με χιόνια και τσουχτερό κρύο προ των πυλών

Νέα κακοκαιρία με χιόνια και τσουχτερό κρύο προ των πυλών

Παρόλο που η κακοκαιρία που έπληξε τη χώρα το Σαββατοκύριακο υποχώρησε μέσα σε δύο περίπου 24ωρα, ο καιρός «αγριεύει» και πάλι, με τσουχτερό κρύο και χιονοπτώσεις.

Σύμφωνα με το meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, βαρομετρικό χαμηλό από το νότιο Ιόνιο, κινούμενο ανατολικά θα προκαλέσει νέο κύμα κακοκαιρίας από τις απογευματινές ώρες σήμερα, αλλά κυρίως την Τρίτη, με βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες κυρίως στα νότια τμήματα.

Παράλληλα η κάθοδος ψυχρών αέριων μαζών σε συνδυασμό με την κίνηση του βαρομετρικού χαμηλού, θα προκαλέσει χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα κυρίως της βορειοανατολικής χώρας.

Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, για σήμερα οι βροχοπτώσεις στα δυτικά τις απογευματινές ώρες θα ενταθούν και βαθμιαία θα επεκταθούν ανατολικά, επηρεάζοντας έως τις νυχτερινές ώρες την Πελοπόννησο, τα νησιά του Νοτίου και Ανατολικού Αιγαίου. Τοπικές βροχές αναμένονται στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της Τρίτης, βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα, με τα φαινόμενα να είναι έντονα στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στη Νότια Πελοπόννησο.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και πιθανόν της Εύβοιας, καθώς επίσης και σε περιοχές της Θράκης και των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου με χαμηλό υψόμετρο.

Στον παρακάτω Χάρτη, δίνεται το εκτιμώμενο αθροιστικό ύψος βροχής από τη Δευτέρα έως και την Τρίτη.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα