Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΝέα ήττα Ζέρβα στο δημοτικό συμβούλιο: Δεν εγκρίθηκαν οι ρυθμίσεις για την...

Νέα ήττα Ζέρβα στο δημοτικό συμβούλιο: Δεν εγκρίθηκαν οι ρυθμίσεις για την κατασκευή ποδήλατοδρομου

Λίγες ημέρες μετά την κατάργηση του ποδήλατοδρομου της Κ. Καραμανλή ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης θελησε να περάσει από το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο την έγκριση κυκλοφοριακων και εργοταξιακων ρυθμίσεων για την κατασκευή ποδήλατοδρομου στην οδό Παπαφη, από την Καυτατζογλου μέχρι την Κλεάνθους.

Ένα έργο που όπως και το αντίστοιχο της Κ. Καραμανλή έχει ξεσηκωσει θύελλα αντιδράσεων κυρίως από τους κατοίκους της περιοχής γιατί θα αφαιρέσει 3 μέτρα πλάτος από έναν συνοικιακά δρόμο καθιστώντας τον ουσιαστικά αδιάβατο.
Μάλιστα το συμβούλιο της Δ’ τοπικής κοινότητας που έχει γνωμοδοτικο χαρακτήρα κατάψήφισε το συγκεκριμένο έργο.
Όμως η διοίκηση του Κ. Ζέρβα όχι μόνο δεν έλαβε υπόψη της τους κατοίκους και τους θεσμούς αλλά χρηματοδοτηθηκε κιόλας από το ΕΣΠΑ για το συγκεκριμένο έργο. Όμως χθες στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δεν κατάφερε να συγκεντρώσει 25 ψήφους για την έγκριση των ρυθμίσεων που απαιτούνται για την κατασκευή του ποδήλατοδρομου καθώς η διαδικασία είχε τον χαρακτήρα της κανονιστικης αποσπώντας μόλις 18 ψήφους υπέρ.
Μάλιστα παρατηρήθηκε το παράδοξο έως τραγελαφικο σημαίνοντα στελέχη της διοίκησης αγνοώντας πιθανόν ότι δεν αρκούσε η πλειοψηφία σε ένα τέτοιο θέμα να θεωρήσουν ότι το θέμα, “πέρασε”, προκαλώντας τα ειρωνικά σχόλια όσων γνώριζαν.
Τελικά αφού η διοίκηση απέτυχε να το περάσει από το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να το παραπέμψει στην αποκεντρωμενη διοίκηση της περιφέρειας Κεντρικης Μακεδονίας από την οποία είναι βέβαιο ότι θα απορριφθεί, ενώ ο δήμος θα μπει σε νέες οικονομικές περιπέτειες καθώς θα κληθεί να επιστρέψει τα χρήματα που έχει πάρει από το ΕΣΠΑ για το συγκεκριμένο έργο.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα