Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΝέα έξαρση κρουσμάτων αναμένεται σήμερα - Εκτιμήσεις για 3.000 - Ανακοινώσεις από...

Νέα έξαρση κρουσμάτων αναμένεται σήμερα – Εκτιμήσεις για 3.000 – Ανακοινώσεις από Κικίλια

Στις 3.000 αναμένεται να φτάσει ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού που θα ανακοινωθούν σήμερα από τον ΕΟΔΥ σύμφωνα με πληροφορίες.

Την ώρα που τα νοσοκομεία έχουν φτάσει στο κόκκινο, ο αριθμός των κρουσμάτων αναμένεται να παρουσιάσει νέα αύξηση κάνοντας τις συνθήκες ασφυκτικές. Το απόγευμα στην ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας ο Βασίλης Κικίλιας αναμένεται να δώσει πληροφορίες για την κατάσταση με την πληρότητα στις ΜΕΘ, καθώς και για τις ιδιωτικές κλινικές οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Την πολύ κακή επιδημιολογική εικόνα που επικρατεί στη χώρα λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού αποδεικνύουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων στα αστικά λύματα που αφορούν την περίοδο από 8 έως 14 Μαρτίου 2021.

Τα δείγματα προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, του Βόλου, του Ηρακλείου, των Χανίων, του Ρεθύμνου, του Αγίου Νικολάου και της Πάτρας. Τα δείγματα λαμβάνονται από τις εισόδους των εκάστοτε Μονάδων Επεξεργασίας Λυμάτων και αντιστοιχούν στον πληθυσμό που εξυπηρετείται από αυτές.

Ποσοστιαία μεταβολή στη μέση εβδομαδιαία συγκέντρωση του ιικού φορτίου του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα ανά 100.000 κατοίκους την εβδομάδα 8-14 Μαρτίου 2021 σε σχέση με την εβδομάδα 1-7 Μαρτίου 2021:

Αττική +87%

Θεσσαλονίκη +74%

Λάρισα +41%

Βόλος -7%

Ηράκλειο +683%

Χανιά* +1000%

Ρέθυμνο* +136%

Άγιος Νικόλαος +695%

Πάτρα +3%
Δραματικές ώρες στα νοσοκομεία

Συνθήκες πολέμου επικρατούν στα δημόσια νοσοκομεία, ιδίως της Αττικής, καθώς ο νέος κορωνοϊός συνεχίζει να επελαύνει, με τα κρούσματα να επιμένουν σε τετραψήφιο αριθμό και τις κλίνες ΜΕΘ να μετριούνται στα δάχτυλα. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε εκτίναξη του αριθμού των διασωληνωμένων, που έσπασαν το «φράγμα» των 600, με τους γιατρούς να έχουν φτάσει στο σημείο να κάνουν επιλογή ασθενών για νοσηλεία σε ΜΕΘ. Παράλληλα, όπως καταγγέλλεται, υπάρχουν διασωληνωμένοι ασθενείς είναι στο… περίμενε για μια ένα κρεβάτι στην Εντατική.

Το προηγούμενο 24ωρο, πάνω από 450 ασθενείς με λοίμωξη covid-19 εισήχθησαν στα δημόσια νοσοκομεία – καθώς και στα δύο ιδιωτικά θεραπευτήρια που έχουν ενταχθεί στο σύστημα νοσηλείας ασθενών με covid – με τους 258 να εισάγονται στα νοσοκομεία της Αττικής. Την ίδια ώρα, οι νοσηλευόμενοι έχουν ανέλθει στους 4.648 σε όλη τη χώρα, με τους 2.339 να εντοπίζονται στο λεκανοπέδιο που δοκιμάζεται όσο ποτέ άλλοτε μέσα στην πανδημία.

Οι διασωληνωμένοι την Τρίτη ξεπέρασαν τους 600, φτάνοντας τους 605 (από 564 την Καθαρά Δευτέρα), καταγράφοντας αρνητικό ρεκόρ από την αρχή του έτους. Την ίδια ώρα, το 60% των ασθενών με μηχανική υποστήριξη της αναπνοής λόγω των σοβαρών επιπλοκών του κορωνοϊού, νοσηλεύονται στην Αττική.

Μάλιστα σήμερα ανακοινώθηκε ότι εκκενώνεται το νοσοκομείο «Ερυθρός Σταύρος», καθώς χθες βράδυ δόθηκε εντολή να μετατραπεί σε νοσοκομείο αποκλειστικά για περιστατικά κορωνοϊού.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, το νοσοκομείο εκκενώνεται σήμερα από τους νοσηλευόμενους ασθενείς, που είναι γενικά περιστατικά.

 

Πηγή:Newpost.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα