Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΜπουρλά: H Pfizer ετοιμάζει και νέα επένδυση στη Θεσσαλονίκη

Μπουρλά: H Pfizer ετοιμάζει και νέα επένδυση στη Θεσσαλονίκη

Από τις πρώτες χώρες που θα παραλάβουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό είναι και η Ελλάδα επισήμανε ο Έλληνας πρόεδρος της Pfizer, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο τη ΕΡΤ. Κάθε χώρα θα πάρει δόσεις αναλογικά με τον πληθυσμό της, και στην Ελλάδα αναλογούν, όπως διευκρίνισε ο Άλμπερτ Μπουρλά, περίπου 2 εκατομμύρια δόσεις.

Λίγο πριν οι δεκάδες χιλιάδες δόσεις του εμβολίου της Pfizer φτάσουν στην χώρα μας, ο Έλληνας πρόεδρος της φαρμακευτικής εταιρείας, σε αποκλειστική του συνέντευξη στην ΕΡΤ και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, μίλησε για τον τρόπο διανομής του.

«Η κάθε χώρα θα λάβει το ποσοστό της με βάση κάποια φόρμουλα που αναλογεί στο ποσοστό του πληθυσμού. Επομένως και η Ελλάδα θα λάβει από τις πρώτες χώρες» τόνισε.

Πρόσθεσε ότι «μεταξύ 90 και 100 χιλιάδων δόσεων υπολογίζω να μπορέσει να πάρει η Ελλάδα μέσα στον Δεκέμβριο. Φυσικά μπορεί να παίξει λίγο στις πρώτες εβδομάδες της αποστολής. Στην συνέχεια έχουμε νομίζω 2 εκατομμύρια δόσεις που αναλογούν στην Ελλάδα ή 1,9, κάτι τέτοιο, από τα 200 εκατομμύρια που έχει παραλάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά δεν είμαι και απόλυτα βέβαιος».

«Ελέγχουμε κάθε λεπτομέρεια»

Η Pfizer επιβλέπει το γιγαντιαίο σχέδιο μεταφοράς εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου στις 27 χώρες της ΕΕ.

«Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι θα γίνουν με τις δέουσες προδιαγραφές ασφαλείας, ελέγχουμε την κάθε λεπτομέρεια μέχρι και το τελευταίο στάδιο παραδόσεως αυτών των εμβολίων, επομένως δεν έχω καμία αμφιβολία γι αυτό. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κανένα πρόβλημα όταν κάναμε αποστολές στην Αγγλία ή στην Αμερική, που είναι αρκετά περίπλοκο, επομένως νομίζω ότι θα πάνε όλα καλά» υπογράμμισε ο κ. Μπουρλά.

Συγκρατημένα αισιόδοξος δήλωσε για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, στο μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού, που τις τελευταίες μέρες έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία.

«Σε κανένα δυο βδομάδες θα έχουμε αρκετά στοιχεία από την ολοκλήρωση των πειραμάτων που κάνουμε αυτή την στιγμή για να δούμε εάν είναι το ίδιο αποτελεσματικό, ή περισσότερο, ή λιγότερο, το εμβόλιο μας κατά αυτού του νέου ιού» .

«Δεν ήταν τύχη, ήταν προσπάθεια»

 

Ο πρόεδρος της Pfizer υπογράμμισε ότι το εμβόλιο ήταν θέμα συγκεκριμένης προσπάθειας.

«Πάντοτε λες ότι χρειάζεται τύχη για κάτι τόσο πολύ δύσκολο, αλλά η ανάπτυξη του εμβολίου δεν ήτανε τύχη. Ήτανε προσπάθεια συγκεκριμένη, οι άνθρωποι ξέρανε τι κάνουνε, αντιμετωπίσαμε χιλιάδες προβλήματα και χρειάστηκε να λύσουμε όλα τα προβλήματα όπως έρχονταν σε εμάς. Όπως σε κάθε τέτοιο έργο, αυτό που παίζει κυρίως λόγο ειδικά για τον ηγέτη, είναι να κάνει τους ανθρώπους του να πιστέψουν ότι μπορεί να γίνει. Πάντα όταν προσπαθείς να κάνεις κάτι που δεν έγινε ποτέ, και μάλιστα όταν προσπαθείς να ξεπεράσεις το προηγούμενο ρεκόρ κατά πάρα πολύ, είναι πολύ σημαντικό να μπορέσεις να πείσεις τους ανθρώπους ότι μπορούμε να το κάνουμε και νομίζω αυτό ήταν το πιο σημαντικό που έπαιξε ρόλο σε αυτή την προσπάθεια».

«Αισθάνομαι ευλογημένος»

Στο πρόσωπο του Θεσσαλονικιού που διοικεί τον αμερικανικό φαρμακευτικό κολοσσό, ο οποίος πήρε πρώτος την έγκριση να κυκλοφορήσει το εμβόλιο κατά του Covid-19, ολόκληρος ο κόσμος είδε την ελπίδα εξόδου από τον εφιάλτη του κορονοϊού.

Αισθάνομαι ευλογημένος που βρέθηκα σε αυτή την θέση και σε αυτή την συγκυρία και «κατόρθωσα μαζί με όλο το επιτελείο μας να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Είναι πολύ μεγάλο, βαθύ το συναίσθημα που νιώθω».

 

«Οι επενδύσεις στη Θεσσαλονίκη»

H Pfizer λειτουργεί στην Θεσσαλονίκη ερευνητικό κέντρο στο οποίο επαναπατρίστηκαν και εργάζονται πολλοί Έλληνες επιστήμονες, που είχαν μεταναστεύσει στο εξωτερικό. Η εταιρεία ετοιμάζει και νέα επένδυση στην συμπρωτεύουσα.

«Πήραμε την απόφαση να δημιουργήσουμε και ένα δεύτερο κέντρο το οποίο θα είναι ένα κέντρο παροχής υπηρεσιών ενδοεταιρικά, υπηρεσιών για την Pfizer, που θα δίνονται από την Θεσσαλονίκη σε όλον τον κόσμο. Και αυτό το δεύτερο κέντρο θα απασχολήσει τουλάχιστον 350 άτομα, επομένως μιλάμε για περίπου 600 άτομα σε πρώτη φάση που θα προσλάβουμε στην Θεσσαλονίκη».

Ο Άλμπερτ Μπουρλά εξέφρασε την πεποίθηση ότι η επιστημονική κοινότητα διαθέτει τα εργαλεία που θα οδηγήσουν σύντομα στο τέλος της πανδημίας, ωστόσο έκανε έκκληση για πιστή εφαρμογή των μέτρων.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα