Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΜπελερης: Το δικαστήριο δεν του δίνει άδεια για να ορκιστεί δήμαρχος

Μπελερης: Το δικαστήριο δεν του δίνει άδεια για να ορκιστεί δήμαρχος

Λάβρος κατά του Έντι Ράμα και της δικαιοσύνης στην Αλβανία ήταν στο δικαστήριο που απέρριψε τελικά το αίτημα του για άδεια προκειμένου να ορκιστεί δήμαρχος Χειμάρρας, ο Φρέντυ Μπελερης.

Κατά τη διάρκεια της δίκης ο Μπελέρης, ενώπιον της έδρας, είπε ότι «ο πρωθυπουργός και η σπείρα του ευτελίζουν τη διαδικασία και προκαταβάλλουν τις αποφάσεις. Οι δικαστές φοβούνται να εκφραστούν και να πάρουν αποφάσεις, κάποιοι παραιτούνται, άλλοι χρονοτριβούν, το Ανώτατο Δικαστήριο με το ζόρι έδωσε δικάσιμο για αυτήν την υπόθεση. Δεν έχω ζητήσει τη δική σας ψήφο, αλλά των κατοίκων της Χιμάρας και αυτοί αποφάσισαν ποιος θα τους κυβερνήσει, όχι ο πρωθυπουργός, όχι εσείς», φέρεται να είπε σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1.

Απευθυνόμενος στους δικαστές, ο κ. Μπελέρης τόνισε: «Δεν ζητώ την εξαίρεσή σας, όχι γιατί σας εμπιστεύομαι, αλλά γιατί όποιος και να είναι στη θέση σας, την ίδια σκηνοθετημένη απόφαση θα λάβει. Είμαι εκλεγμένος δήμαρχος και δεν μου δίνετε τη δυνατότητα να ορκιστώ. Ο πρωθυπουργός με τις παρεμβάσεις του αποδεικνύει ότι θέλει να κρατήσει φυλακισμένο τον δήμαρχο της Χιμάρας».

Έξω απο το δικαστήριο συγκεντρώθηκαν συγγενείς του Φρέντι Μπελέρη και πλήθος ομογενών. Θυμίζεται ότι έχουν παρέλθει 8 μήνες από την εκλογή του, παρόλα αυτά παραμένει προφυλακισμένος και στη θέση του δημάρχου παραμένει ο ηττημένος υποψήφιος του Έντι Ράμα.

Ο κ. Μπελέρης έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της απορριπτικης απόφασης εντός 15 ημερών

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα