Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΑπεργία και μοτοπορεία ντελιβεράδων αύριο στη Θεσσαλονίκη

Απεργία και μοτοπορεία ντελιβεράδων αύριο στη Θεσσαλονίκη

Απεργία και συλλαλητήριο στις 9 Νοεμβρίου ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Επισιτισμό-Τουρισμό.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΕΤ, μετά τις άκαρπες συναντήσεις με το υπουργείο Εργασίας και την άρνηση της κυβέρνησης να στηρίξει στην πράξη τους εργαζόμενους του κλάδου, η διοίκηση της Ομοσπονδίας αποφάσισε ομόφωνα να κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία και να οργανώσει συγκέντρωση.

«Όταν όλοι ομολογούν πως ο φετινός χειμώνας θα είναι ο πιο δύσκολος, η κυβέρνηση αποφάσισε να αφήσει χιλιάδες εργαζόμενους με μηδενικό εισόδημα. Παράλληλα, δεν έχει δοθεί ακόμα λύση με τα ένσημα από τις αναστολές σύμβασης του 2020, δημιουργώντας έτσι τεράστια προβλήματα στην καθημερινότητά μας.Εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο διαλόγου» αναφέρει  μεταξύ άλλων η ΠΟΕΕΤ.

Παράλληλα, η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων έχει εξαγγείλει συγκέντρωση διαμαρτυρίας και μοτοπορεία στη Θεσσαλονίκη. Οι διανομείς θα συγκεντρωθούν Εγνάτια με Αγ. Σοφίας στις 10.30 το πρωί  και θα ακολουθήσει μοτοπορεία στο κέντρο της πόλης.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση της, «Ακόμη 2 δολοφονίες διανομέων την προηγούμενη εβδομάδα! Άλλη μία στις 30/10 στη Θες/νίκη. Δεν πάει άλλο! Οι ένοχοι και οι αιτίες γνωστοί! Κυβέρνηση και εργοδότες μας θέλουν σκλάβους για τα κέρδη τους Εντατικοποίηση στα μαγαζιά-κάτεργα! Υποασφαλισμένη εργασία -Μη πληρωμή/κλοπή δώρων/επιδομάτων, προσαυξήσεων υπερωριών, νυχτερινών, Κυριακών και αργιών κτλ).Εντατικοποίηση στις πλατφόρμες μέσω μηνυμάτων, τεράστια αύξηση των παραβάσεων του ΚΟΚ λόγω freelancing (πληρωμή ανά παραγγελία, χωρίς ελάχιστο μισθό!).ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: Αυστηρό Νομικό Πλαίσιο για απαγόρευση εργασίας σε ακραίες καιρικές συνθήκες (χιονόπτωση, παγετός, αέρας κτλ).Συγκεκριμένο ποσό ως αποζημίωση για τα καύσιμα.Ενίσχυση του ΣΕΠΕ-ΕΦΚΑ και κάθε ελεγκτικού μηχανισμού και αυστηρούς/μόνιμους ελέγχους».

 

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα