Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΜιά σημαία για τον παιδικό καρκίνο στην κορυφή του Ολύμπου (ΦΩΤΟ -...

Μιά σημαία για τον παιδικό καρκίνο στην κορυφή του Ολύμπου (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Σε μία άκρως συμβολική κίνηση ο Νίκος Πιτσικάλης, ανέβηκε στην κορυφή του Ολύμπου και ύψωσε μια σημαία φόρο τιμής στα παιδιά που νοσούν από καρκίνο και τους γονείς τους. Ο κ. Νίκος Πιτσικάλης  είναι ο πατέρας του 2χρονου Άγγελου, που πάσχει από ρετινοβλάστωμα μία σπάνια μορφή καρκίνου στο μάτι.

«Ήταν ένα μήνυμα αγάπης, αισιοδοξίας και δύναμης σε όλους όσους παλεύουν για να κερδίζουν την ζωή τους καθημερινά αλλά και σε όσους γονείς πολεμούν μαζί με τα παιδιά τους να νικήσουν τον καρκίνο. Ο παιδικός καρκίνος είναι ένα τεράστιο βουνό που οι γονείς με παιδιά με καρκίνο πρέπει να ανέβουν έτσι κι εγώ ανέβηκα στον Όλυμπο για να δείξω ότι μπορείς να κατακτήσεις την κορυφή», θα πει, στον Αθήνα 9.84,ο κ. Πιτσικάλης.

«Πρόκειται για σπάνια ασθένεια πέντε οικογένειες υπάρχουν στην Ελλάδα με το ίδιο πρόβλημα», εξηγεί ο κ.Πιτσικάλης.  «Οι θεραπείες του παιδιού έγιναν στην Ιταλία έπρεπε να πηγαίνουμε κάθε μήνα για 4 ημέρες. Το καλοκαίρι, λόγω πανδημίας, το παιδί έμεινε εκεί ένα μήνα για χημειοθεραπείες. Μέχρι στιγμής οι έλεγχοι, που γίνονται στο μάτι του, στο Παίδων δείχνουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Τις ενδοσκοπήσεις που γίνονται στο Παίδων καθώς δεν μπορούμε να πηγαινοερχόμαστε, τις στέλνουμε στην Ιταλία στην γιατρό του, η οποία είναι Ελληνίδα και θεωρείται κορυφή για την συγκεκριμένη ασθένεια. Εκείνη αποφασίζει αν πρέπει να γίνει κάποια επέμβαση με λέιζερ ή χημειοθεραπεία».

«Τα έξοδα νοσηλείας τα παρέχει ο ΕΟΠΥ ωστόσο πρέπει να έχεις χρήματα καθώς ο ΕΟΠΥ μας τα δίνει μετά από κάποιο διάστημα. Παράλληλα το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε κάποιες δυσκολίες στο να μας στείλουν στην Ιταλία. Υπάρχει από πίσω μια τεράστια γραφειοκρατική διαδικασία. Τα έξοδα βεβαίως της διαμονής, των ταξιδιών, της μετακίνησης εκεί και τα έξοδα διατροφής είναι δικά μας και είναι δυστυχώς μεγάλα», αναφέρει ο μπαμπάς του μικρού Άγγελου.

Ένα βίντεο αφιερωμένο στον μικρό Άγγελο

«Ένα βίντεο αφιερωμένο σε όλα τα παιδιά που πάλεψαν, παλεύουν και θα συνεχίσουν να παλεύουν… ένας συνεχής αγώνας ζωής που οφείλεις να κερδίσεις.
Ένα βίντεο αφιερωμένο στους γονείς των παιδιών με καρκίνο, στα παιδιά και στον γιο μου…».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα