Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΜητσοτάκης: 1.200 ευρώ σε νέους έως 29 ετών που προσλαμβάνονται σε εργασία

Μητσοτάκης: 1.200 ευρώ σε νέους έως 29 ετών που προσλαμβάνονται σε εργασία

«Νέες και νέοι φέτος είστε στην πρώτη σειρά γιατί είστε προτεραιότητα για την πατρίδα, είστε η γενιά που δοκιμάστηκε πολύ το τελευταίο χρονικό διάστημα, με το άγχος ότι θα ζήσετε μία ζωή χειρότερη από αυτήν των γονιών σας. Όμως, καμία χώρα δεν έχει μέλλον αν τα νέα παιδιά αισθάνονται οτι ο δρόμος τελικά θα κρύβει ευκαιρίες για λίγους και παγίδες για πολλούς. Η νέα Ελλάδα χρειάζεται νέους πρωταγωνιστές και αυτοί είστε εσείς» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στο πλαίσιο της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

«Νέες και νέοι φέτος είστε στην πρώτη σειρά γιατί είστε προτεραιότητα για την πατρίδα, είστε η γενιά που δοκιμάστηκε πολύ το τελευταίο χρονικό διάστημα, με το άγχος ότι θα ζήσετε μία ζωή χειρότερη από αυτήν των γονιών σας. Όμως, καμία χώρα δεν έχει μέλλον αν τα νέα παιδιά αισθάνονται ότι ο δρόμος τελικά θα κρύβει ευκαιρίες για λίγους και παγίδες για πολλούς. Η νέα Ελλάδα χρειάζεται νέους πρωταγωνιστές και αυτοί είστε εσείς» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι εισηγείται ένα εθνικό σχέδιο δράσης για τη νεολαία που θα συζητηθεί και θα αποκρυσταλλωθεί σε μέτρα. Η πρώτη πρωτοβουλία είναι ότι νέοι έως 29 ετών χωρίς προϋπηρεσία όταν θα προσλαμβάνονται με πλήρη απασχόληση θα ενισχύονται από την πολιτεία για έξι μήνες με 1.200 ευρώ. Τα 600 ευρώ στους εργοδότες για μείωση του ασφαλιστικού κόστους και τα άλλα 600 θα δίνονται απευθείας στους εργαζόμενους.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα