Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΜε πέναλτι εφεύρεση έχασε το Κύπελλο ο ΠΑΟΚ

Με πέναλτι εφεύρεση έχασε το Κύπελλο ο ΠΑΟΚ

Σε άκρως τεταμένη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε ο τελικός Κυπέλλου ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, που μόνο γιορτή του ποδοσφαίρου δεν ήταν. Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος με σκορ 1-0, ύστερα από πέναλτι που εφηύρε ο Ισπανός ρέφερι, καθώς στον κανονισμό εξηγεί ξεκάθαρα πώς όχι μόνο δεν ήταν σωστή η απόφαση που πήρε, άλλα και πως αδίκησε τον ΠΑΟΚ. Ο κανονισμός αναφέρει χαρακτηριστικά << Αν ένας παίκτης σκύβει για να διεκδικήσει την μπάλα με το κεφάλι, όταν αυτή παίζεται από αντίπαλο με το πόδι ,ο παίκτης που σκύβει δημιουργεί κίνδυνο για τον εαυτό του, δηλαδή παίζει κατά τρόπο επικίνδυνο και πρέπει να τιμωρηθεί με έμμεσο σε βάρος της ομάδας του για ‘’παθητικό επικίνδυνο παίξιμο’’. Η απόφαση δεν αφορά τον τερματοφύλακα όταν πλονζάρει με απλωμένα χέρια για να πιάσει την μπάλα που διεκδικείτε από αντίπαλο του>>.

Της Δέσποινας Παπαδοπούλου.

Το πρώτο μισάωρο του τελικού δεν είχε κάποια ιδιαίτερη φάση, με τους παίκτες να προσπαθούν να βρουν τα πατήματα τους. Ωστόσο μια αμφισβητούμενη φάση έβαλε φωτιά στο παιχνίδι. Στο 32΄υστερά από σέντρα του Χουάνκαρ από τα αριστερά, έστειλε την μπάλα στην περιοχή του ΠΑΟΚ με τον Βιεϊρίνια να κάνει προβολή για να προλάβει τον Γκατσίνοβιτς ,με τον παίκτη του Παναθηναϊκού να σκύβει για να διεκδικήσει την μπάλα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά. Ο Λαόθ εξέτασε το Var και έδωσε πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού. . Ο Αϊτορ το εκτέλεσε, στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία του Πασχαλάκη για το 1-0.  Μετά την εκτέλεση του πέναλτι ο Ισπανός διέκοψε τον αγώνα στέλνοντας τους παίκτες για δεύτερη φορά στα αποδυτήρια .Ο ΠΑΟΚ μετά την διακοπή, μπήκε πιο δυναμικά μέσα στο γήπεδο κάνοντας μια καλή φάση στο 44΄με τον Άκμπομ μετά την σέντρα του Ζίβκοβιτς να μην βρίσκει καλά την μπάλα και ο Μπρινιόλι να μπλοκάρει.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ είχε μια μεγάλη ευκαιρία με τον Μπίσεσβαρ στο 58΄ να κλέβει την μπάλα από τον Πέρεθ και με πλασέ έστειλε την μπάλα  άουτ. Μετά τις αλλαγές που έγιναν ο ΠΑΟΚ πίεζε πολύ για την ισοφάριση. Στο 79΄άλλη μια χαμένη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Σβαμπ, να κάνει κεφαλιά και τον Κώτσιρα να διώχνει την μπάλα. Λίγο πριν την λήξη του αγώνα ο ρέφερι μοίρασε κάρτες σε παίκτες του ΠΑΟΚ καθώς διαμαρτυρήθηκα για μία ακόμα αδικία υπέρ τους.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Ρούμπεν Πέρεθ, Βιγιαφάνιες, Παλάσιος, Αϊτόρ, Γκατσίνοβιτς, Ιωαννίδης.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου):Πασχαλάκης, Λύρατζης, Κρέσπο, Ίνγκασον, Βιεϊρίνια, Αουγκούστο, Κούρτιτς, Α. Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ, Σοάρες, Άκπομ.

Διαιτητής: Λαόθ ,Βοηθοί: Ντέβις , Παλομάρ , VAR: Μπενγκοετσέα ,Ευαγγέλου , 4ος: Μανούχος

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα