Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΜετρό Θεσσαλονίκης: Υπεγράφη η σύμβαση για τον σταθμό Νέα Ελβετία - Οι...

Μετρό Θεσσαλονίκης: Υπεγράφη η σύμβαση για τον σταθμό Νέα Ελβετία – Οι πρώτες εικόνες

- Advertisement -

Υπογράφηκαν οι συμβάσεις για τα συμπληρωματικά έργα στον σταθμό του Μετρό Θεσσαλονίκης «Νέα Ελβετία» που άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του στο κοινό. Πρόκειται για τον τερματικό σταθμό του Μετρό Θεσσαλονίκης, το οποίο θα παραδοθεί τον προσεχή Νοέμβριο, με 13 συνολικά σταθμούς, όπως εξήγησε κατά την εκδήλωση ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο σταθμός «Νέα Ελβετία» θα είναι ο ανατολικός τερματικός σταθμός της γραμμής και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2024. Το αμαξοστάσιο της Πυλαίας βρίσκεται ανατολικά του σταθμού Νέας Ελβετίας.


Η παλαιότερη πρόταση για έναν σταθμό σε αυτή τη γενική τοποθεσία χρονολογείται από το 1918, όταν προτάθηκε ως τερματικός σταθμός για μια μητροπολιτική σιδηροδρομική γραμμή που εκτελεί ουσιαστικά την ίδια διαδρομή με τη σημερινή Γραμμή 1. Η κύρια διαφορά με τον σημερινό σταθμό είναι ότι η πρόταση του 1918 απαριθμούσε έναν υπέργειο σταθμό, ενώ αυτός ο σταθμός είναι υπόγειος. Ο σταθμός Νέα Ελβετία εμφανίζεται και στην πρόταση του Μετρό Θεσσαλονίκης του 1988.Σημειώνεται ότι αναδιαμορφώνεται και ο χώρος που περιβάλλει εξωτερικά τον νέο σταθμό του Μετρό Θεσσαλονίκης, καθώς το σημείο, μεταξύ άλλων ζητημάτων, αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα σε ό,τι αφορά την προσβασιμότητα.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα