Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΜετασεισμοί και χιονόπτωση στη Φλώρινα (ΦΩΤΟ -ΒΙΝΤΕΟ)

Μετασεισμοί και χιονόπτωση στη Φλώρινα (ΦΩΤΟ -ΒΙΝΤΕΟ)

Η χιονόπτωση είναι πυκνότατη αυτήν τη στιγμή στη σεισμόπληκτη Φλώρινα, με την κακοκαιρία «Διομήδης»  να κάνει τον υδράργυρο να κατρακυλά.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ιστοσελίδα neaflorina.gr στην πόλη της Φλώρινας η χιονόπτωση δεν είναι έντονη και δεν έχει δημιουργήσει προβλήματα, στα ορεινά όμως το ύψος του χιονιού έχει φτάσει ακόμα και τα 25 εκατοστά, ενώ η θερμοκρασία φλερτάρει με αρνητικές τιμές.

 

 

Στο μεταξύ, η αγωνία και η ανασφάλεια ύστερα από χτύπημα του Εγκέλαδου, είναι πιο ισχυρή σε περιοχές που δεν είναι παραδοσιακά σεισμογενείς. Αυτά βιώνουν οι κάτοικοι της Φλώρινας, καθώς ο σπάνιος χορός των μετασεισμών συνεχίζεται, μετά την ισχυρή δόνηση των 5,3 Ρίχτερ που ταρακούνησε το νομό πριν από τα μεσάνυχτα. Τα συνεργεία κάνουν αυτοψίες στα σπίτια που εμφάνισαν ρωγμές, ενώ τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και αυριο.

Ο σεισμός είχε μέγεθος 5,3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Έγινε στις 23:43 πρώτα λεπτά. Το επίκεντρο ήταν 2 χιλιόμετρα δυτικά της Φλώρινας και το εστιακό του βάθος ξεπερνούσε τα δέκα χιλιόμετρα.Καθησυχαστικός είναι ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας. Μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι «η δόνηση δεν προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία, καθώς έγινε σε μεγάλο βάθος -50 με 60 χλμ μέσα σε θαλάσσιο χώρο και σε αυτού του τύπου τους σεισμούς συνήθως δεν υπάρχει ακολουθία και δεν επηρεάζουν άλλα ρήγματα».Ο ισχυρός σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας, ακόμη και στη Βόρεια Μακεδονία. Οι αρχές στην περιοχή της Φλώρινας βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Δείτε τα βίντεο:

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα