Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΜετακινήσεις, SMS, λιανεμπόριο, τουρισμός - Τι αλλάζει από την Παρασκευή

Μετακινήσεις, SMS, λιανεμπόριο, τουρισμός – Τι αλλάζει από την Παρασκευή

Συνεδριάζουν  αύριο οι λοιμωξιολόγοι για να αποσαφηνιστεί τι θα ισχύει για τα SMS, την απαγόρευση κυκλοφορίας και τις υπερτοπικές μετακινήσεις.

Στην συνεδρίαση αναμένεται να εξεταστεί το ενδεχόμενο να υπάρξει παράταση της κυκλοφορίας έως τις 00:30, η  κατάργηση του SMS και  του click away και του click in shop.

Όσον αφορά τις  μετακινήσεις από νομό σε νομό στην ενδοχώρα, αναμένεται να απελευθερωθούν από την ερχόμενη Παρασκευή. Για τους πολίτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν θα υπάρχει σύσταση για αρνητικό self test. Όσον αφορά στα ταξίδια στα νησιά το self test αναμένεται να είναι υποχρεωτικό, ή σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει κατά τον έλεγχο να επιδειχθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Παράλληλα την  Πέμπτη, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, θα παρουσιάσει το ακριβές πλαίσιο το οποίο θα ισχύσει για τον τουρισμό ο οποίος ανοίγει στις 15 Μαΐου.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό το απόγευμα της Πέμπτης θα γίνουν από την κυβέρνηση οι σχετικές ανακοινώσεις για την εξειδίκευση των μέτρων.

Η άρση των περιορισμών θα συνεχιστεί και σε άλλους τομείς.

Στις 14 Μαΐου ανοίγουν τα μουσεία, βάσει του υφιστάμενου υγειονομικού πρωτοκόλλου. Στις 17 Μαΐου επαναλειτουργούν τα ωδεία. Στις 17 Μαΐου γίνεται επανεκκίνηση σε πρακτικές, κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η διά ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας. Στις 21 Μαΐου ξεκινούν τα θερινά σινεμά και οι κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρους με πληρότητα 75%, ενώ τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα σε υπαίθριους χώρους στις 28 Μαΐου.

 

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα