Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΜεγάλος κίνδυνος φωτιάς σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική αύριο λόγω καύσωνα (ΧΑΡΤΕΣ)

Μεγάλος κίνδυνος φωτιάς σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική αύριο λόγω καύσωνα (ΧΑΡΤΕΣ)

Η κορύφωση του κύματος καύσωνα αναμένεται να συνοδευτεί από την επιδείνωση των πυρομετεωρολογικών συνθηκών στη χώρα μας, με τις θερμές και ξηρές συνθήκες και την διαθέσιμη καύσιμη ύλη να κάνουν την κατάσταση κρίσιμη σε πολλές περιοχές.

Με βάση τον καναδικό πυρομετεωρολογικό δείκτη, ο οποίος υπολογίζεται meteo.gr, για σήμερα Τετάρτη 30 Ιουνίου αναμένεται πολύ υψηλή επικινδυνότητα για εκδήλωση και εξάπλωση δασικών πυρκαγιών στις Κυκλάδες, την Κρήτη και το Αν. Αιγαίο και κατά τόπους στην Πελοπόννησο.

Αύριο, Πέμπτη 1η Ιουλίου, αναμένεται να είναι η πιο δύσκολη πυρομετεωρολογικά ημέρα. Παράλληλα με την κορύφωση του κύματος καύσωνα αναμένεται μεταβολή της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας με σταδιακή αποχώρηση των θερμών και ξηρών αέριων μαζών, η οποία θα συνοδευτεί από τη στροφή των ανέμων σε δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις, με παράλληλη ενίσχυση της έντασής τους.

Η σταδιακή επικράτηση των δυτικών-βορειοδυτικών ανέμων αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω τις ήδη πολύ υψηλές θερμοκρασίες στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, ελαττώνοντας παράλληλα σε σημαντικό βαθμό τη διαθέσιμη υγρασία. Ως εκ τούτου, πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος για εκδήλωση και εξάπλωση δασικών πυρκαγιών την Πέμπτη σε Πελοπόννησο (κυρίως σε Αργολίδα, Κορινθία, Λακωνία), Βοιωτία, Φθιώτιδα, και Δωδεκάνησα (κυρίως στα ανατολικά τμήματα των νήσων), αλλά και κατά μήκος του ηπειρωτικού κορμού της χώρας ανατολικά της Πίνδου.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα