Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΜαθητές: «Έξω η Αστυνομία από το 2ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης»

Μαθητές: «Έξω η Αστυνομία από το 2ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης»

Με ανακοίνωσή της η μαθητική οργάνωση «Μαθητική Αντίσταση» κάνει λόγο για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στο 2ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, μετά την απόφαση για συγχώνευση, αλλά και κατάργηση της θεωρητικής κατεύθυνσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ – ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 2ο ΓΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ
Τι συνέβη στο 2ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης;
Το βράδυ της Δευτέρας 9/9, οι γονείς παιδιών του 2ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης πληροφορήθηκαν ότι δεν θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο θεωρητική κατεύθυνση επειδή τα 8 παιδιά που την επέλεξαν δεν ήταν ικανά κατά το Υπουργείο να συγκροτήσουν τμήμα. Μάλιστα μέχρι την Τρίτη το απόγευμα δεν είχε γίνει γνωστή κάποια απόφαση και ενημερώθηκαν μέσω e-mail ότι θα μεταφερθούν στο 15ο ΓΕΛ. Έτσι, την Τετάρτη 11/9 οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ ξεκίνησαν να αγωνίζονται για να λειτουργήσει κανονικά η θεωρητική κατεύθυνση και να μην μεταφερθούν σε άλλο σχολείο. Με τη στήριξη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και των εκπαιδευτικών, έκαναν συγκεντρώσεις έξω από το σχολείο, διαδηλώσεις και αποχή από τα μαθήματα προκειμένου να ικανοποιηθούν αυτά τα δίκαια αιτήματα.
Τι δουλειά έχει η αστυνομία στο 2ο ΓΕΛ;
Η κυβέρνηση, το υπουργείο, η διεύθυνση δευτεροβάθμιας και η διεύθυνση του σχολείου, αντί να απαντήσουν στα αιτήματα των μαθητών, το πρωί της Δευτέρας 16/9 κουβάλησαν την αστυνομία στο σχολείο. Όλες τις προηγούμενες μέρες η διευθύντρια του σχολείου προσπαθούσε με εκβιασμούς να σπάσει το ηθικό των μαθητών, βάζοντας απουσίες και απειλώντας τους ότι θα μείνουν στην ίδια τάξη. Η παρουσία της αστυνομία απογείωσε το σκηνικό βίας και τρομοκρατίας στο 2ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης. Πολύ απλά, όλοι αυτοί που δεν μπορούν να μας πείσουν για τη σαπίλα και το μαύρο μέλλον που μας επιβάλλουν, καταλήγουν στο μόνο που ξέρουν να κάνουν: στην καταστολή.
Αλήθεια, για ποιο λόγο 8 άτομα δεν είναι ικανά να συγκροτήσουν τμήμα και χρειάζεται να αλλάζουν τελευταία στιγμή οι μαθητές σχολείο και μάλιστα σε μια πολύ ψυχοφθόρα χρονιά; Η λογική λέει ότι όσο λιγότεροι είναι οι μαθητές σε ένα τμήμα, τόσο καλύτερα γίνεται το μάθημα. Φυσικά η λογική δεν έχει καμία θέση σε αυτή την ιστορία. Οι συγχωνεύσεις τμημάτων και οι καταργήσεις/συγχωνεύσεις σχολείων που γίνονται σε όλη την Ελλάδα αποδεικνύουν ότι το Υπουργείο Παιδείας δεν νοιάζεται για το αν θα αποκλειστούν μαθητές από την εκπαιδευτική διαδικασία και αυτό φαίνεται από τους νόμους που εφαρμόζει, όπως η Τράπεζα Θεμάτων και η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που έχουν γίνει ο εφιάλτης μας τα τελευταία χρόνια. Ίσα-ίσα, αυτό είναι που επιδιώκει, να σπουδάζουν κάθε χρόνο όλο και λιγότεροι.
Αυτό που γίνεται στο 2ο ΓΕΛ, είναι μόνο η αρχή. Αντίστοιχα προβλήματα με συγχωνεύσεις υπάρχουν και σε πολλά ακόμη σχολεία, όπως στο 17ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης. Μας αφορά όλους! Να γίνει μαθητική συνέλευση και να καταλήξει σε νέες αποφάσεις αγώνα με αποχές-καταλήψεις-διαδηλώσεις ενάντια στη διάλυση της θεωρητικής κατεύθυνσης στο 2ο ΓΕΛ. Από κοινού με γονείς και καθηγητές να απαιτήσουμε να μην μπει ούτε μία απουσία σε βάρος των μαθητών που αγωνίζονται. Να μην ξαναπλησιάσει η αστυνομία στο σχολείο! Κάτω τα χέρια από τους μαθητές!
Να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας σε Δημόσια Δωρεάν Εκπαίδευση!
➢ Να λειτουργήσουν άμεσα όλες οι κατευθύνσεις στο 2ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης
➢ Έξω η αστυνομία από τα σχολεία!
➢ Καμία συγχώνευση τμήματος-Κανένα κλείσιμο σχολείου!
➢Ολιγομελή τμήματα!
➢ Κατάργηση ΕΒΕ- Τράπεζας Θεμάτων!
➢Δημόσια Δωρεάν εκπαίδευση για όλους
Οι μαθητές έχουμε όνειρα κάτι καλύτερο! Δεν τρομοκρατούμαστε, δεν υποχωρούμε!

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα