Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΜίνι lockdown σε Θεσσαλονίκη: Αντιδράσεις για «καθίζηση» τζίρου σε εστίαση

Μίνι lockdown σε Θεσσαλονίκη: Αντιδράσεις για «καθίζηση» τζίρου σε εστίαση

Μέρες φθινοπώρου του 2020 ζουν ξανά από το πρωί της Παρασκευής 1 Οκτωβρίου οι επιχειρηματίες στο χώρο της εστίασης και της διασκέδασης της Θεσσαλονίκης και άλλων δέκα νομών της Βόρειας Ελλάδας, αφού μετά το μίνι lockdown, με την απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τη 1:00 τα ξημερώματα θα πρέπει να κλείνουν νωρίτερα τα καταστήματά τους.

Εκπρόσωποί τους μιλώντας στο ethnos.gr κάνουν λόγο για τεράστια έως και καθολική πτώση του τζίρου, κυρίως σε κατάστημα που γεμίζουν ή ανοίγουν μετά τις 11:00 το βράδυ και τονίζουν ότι αυτό έρχεται να προστεθεί στα ήδη μειωμένα έσοδά τους, αφού έχουν χάσει σχεδόν τη μισή πελατεία τους, διότι είναι ανεμβολίαστη.

Παράλληλα, υπογραμμίζουν ότι για μία ακόμα φορά στοχοποιούνται η εστίαση και η διασκέδαση, κλάδοι οι οποίοι, όπως υποστηρίζουν, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι συνέτρεξαν μαζικά να εμβολιαστούν και το έχουν κάνει σε ποσοστό 90%.

«Τη στιγμή που έγιναν και γίνονται τόσες συναυλίες αλλά και άλλες εκδηλώσεις, εμείς διαπιστώνουμε για μία ακόμα φορά ότι στοχοποιείται η εστίαση. Μόλις τα επιημιολογικά δεδομένα δυσκολεύουν, οι ειδικοί αποφασίζουν μέτρα μόνο για το χώρο της εστίασης. Έχουμε στείλει και υπόμνημα στον πρωθυπουργό, με το οποίο ζητάμε να υπάρχει σωστός σχεδιασμός, αφού ξέρουμε τι μας έρχεται», λέει στο ethnos.gr ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ Νομού Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα