Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήInfotainmentΜήπως εκτός από το κόστος ενοικίασης αυτοκινήτου να σκεφτείτε και το χρώμα;

Μήπως εκτός από το κόστος ενοικίασης αυτοκινήτου να σκεφτείτε και το χρώμα;

- Advertisement -

Όταν κάποιος ψάχνει να νοικιάσει αμάξι για τις μετακινήσεις του, συνήθως το πρώτο πράγμα που σκέφτεται είναι το κόστος ενοικίασης αυτοκινήτου. Σε δεύτερο επίπεδο ασχολείται με τη διαθεσιμότητα των οχημάτων, ενώ σπάνια ασχολείται με το χρώμα του αμαξιού. Μπορεί μάλιστα να ισχυριστεί κανείς, ότι είναι πιο χαλαρός κάποιος όταν επιλέγει χρώμα για το αμάξι, που νοικιάζει σε σχέση με όταν επιλέγει το δικό του αμάξι.

 

Ίσως, για παράδειγμα, κάποιος προτιμά το ασημί χρώμα στο δικό του αμάξι. Αν όμως επέλεγε απόχρωση για το ενοικιαζόμενο αμάξι, θα διάλεγε το κόκκινο. Τι σημαίνουν όμως τα χρώματα με την προσωπικότητά μας και τι μαρτυρούν για εμάς;

 

Τι δείχνει το χρώμα του αυτοκινήτου για την προσωπικότητά μας

 

Παράγοντες όπως οι τάσεις της μόδας, η μάρκα του αυτοκινήτου ή το μοντέλο επηρεάζουν το χρώμα του αυτοκινήτου, που επιλέγουμε. Υπάρχουν κάποιοι, που πιστεύουν, ότι το χρώμα είναι δευτερεύουσας σημασίας, όταν μιλάμε για αγορές.

 

Θα αναθεωρήσουν όμως, αν μάθουν ότι σύμφωνα με τους ειδικούς του marketing, που ασχολούνται με την ψυχολογία των χρωμάτων, το 87.4% των καταναλωτών το πρώτο πράγμα που παρατηρεί πριν μια αγορά, είναι το χρώμα. Ωστόσο οι περισσότεροι οδηγοί δείχνουν σε συγκεκριμένα χρώματα ιδιαίτερη προτίμηση.

 

Και πριν ξεκινήσουμε να δούμε τα χρώματα ένα-ένα να σημειώσουμε και κάτι ακόμη. Πολλές φορές επιλέγοντας χρώμα για το δικό μας όχημα, μπορεί να επηρεαζόμαστε από το τι θέλουμε να δείξουμε προς τα έξω. Όταν όμως η επιλογή μας γίνεται “χαλαρά” από την ενοικίαση αυτοκινήτου, χωρίς να μας νοιάζει τι θα σκεφτούν οι άλλοι, εκφραζόμαστε ίσως πιο αυθεντικά.

 

Μαύρο: Ένα χρώμα που δε θα βρείτε στις φθηνές ενοικιάσεις αυτοκινήτου!

 

Δε θα βρείτε το μαύρο στις φθηνές ενοικιάσεις αυτοκινήτου, γιατί απλούστατα είναι δημοφιλές χρώμα σε πολυτελή οχήματα. Το χρώμα συνδέεται με τη σταθερότητα και το κύρος και γι’ αυτό το επιλέγουν επιχειρηματίες, πολιτικοί και αξιωματούχοι. Δείχνουν, ότι δε χρειάζονται εντυπωσιακά χρώματα για να εκφραστούν.

 

Στυλ οδήγησης: Συνήθως οι οδηγοί αυτοί είναι αλλαζόνες και θέλουν να κάνουν κουμάντο στον δρόμο.

 

Λευκό: Το λευκό παραπέμπει σε καθαριότητα και ασφάλεια. Τα λευκά προϊόντα θεωρούνται φρέσκα και καθαρά, ενώ και πολλά προϊόντα τεχνολογίας έχουν αυτό το χρώμα. Γι’ αυτό και οι λάτρεις της τεχνολογίας επιλέγουν το λευκό.

 

Στυλ οδήγησης: Οι οδηγοί που επιλέγουν το λευκό είναι συνετοί και τυπικοί με τους κανόνες. Ενοχλούνται από όσους δεν είναι σωστοί με αυτούς.

Γκρι ή ασημί: Πρόκειται για δημοφιλή επιλογή χρώματος στα αμάξια τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για κομψή επιλογή, που συνδέεται με την κομψότητα και τη διαχρονικότητα.

 

Στυλ οδήγησης: Όσοι το οδηγούν κινούνται με ασφάλεια και υπευθυνότητα στους δρόμους, χωρίς σημάδια νευρικής ή επικίνδυνης οδήγησης. Δεν τραβούν την προσοχή των άλλων οδηγών.

 

Μπλε: Το μπλε χρώμα συσχετίζεται με την αξιοπιστία και την ηρεμία. Όσοι τα οδηγούν θεωρούνται αξιόπιστοι και ξεχωρίζουν από τη μονοτονία ενός δρόμου με αυτοκίνητα σε συνήθεις αποχρώσεις. Μερικοί ισχυρίζονται, ότι είναι η επιλογή των μαμάδων.

 

Στυλ οδήγησης: Οι οδηγοί των μπλε αυτοκινήτων δεν έρχονται σε διενέξεις με τους άλλους οδηγούς και οδηγούν με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα.

 

Κόκκινο: Το κόκκινο χρώμα ταυτίζεται με το πάθος και την ταχύτητα, ενώ αποτελεί και το χρώμα του κινδύνου. Όσοι επιλέγουν αυτό το χρώμα, θέλουν να κάνουν εμφανή την παρουσία τους στον δρόμο, ενώ υποδηλώνουν ότι είναι δραστήριοι και ευχάριστοι άνθρωποι.

 

Στυλ οδήγησης: Εξωστρεφείς οδηγοί, που δε φοβούνται το ρίσκο, με μια δόση επιθετικότητας στον δρόμο επιλέγουν αυτή την απόχρωση.

 

Τώρα που γνωρίζετε τη σημασία των χρωμάτων, σκεφτείτε ποια θα ήταν η πρώτη σας, η αυθόρμητη επιλογή χρώματος αυτοκινήτου; Αυτό το χρώμα είναι που σηματοδοτεί και την προσωπικότητά σας.

 

 

Photo by CHUTTERSNAP on Unsplash

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα