Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΛογαριασμοί ρεύματος: Πώς θα πάρουν πίσω τα λεφτά οι καταναλωτές

Λογαριασμοί ρεύματος: Πώς θα πάρουν πίσω τα λεφτά οι καταναλωτές

Το πρόγραμμα στήριξης για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα περιλαμβάνει και αναδρομική επιστροφή χρημάτων, που μπορούν να φτάσουν και τα 600 ευρώ, αναλόγως της κατανάλωσης του εκάστοτε νοικοκυριού.

Εκείνοι που δικαιούνται αυτή την αναδρομική επιστροφή είναι οι ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές πρώτης κατοικίας, οι οποίοι έχουν υποστεί το 60% όλων των πρόσθετων επιβαρύνσεων, από τον Δεκέμβριο έως τον Μάιο, και που δηλώνουν ετήσιο εισόδημα έως και 45.000 ευρώ.

Το χρηματικό αυτό ποσό, που δικαιούται, αναλογικά, η πλειονότητα των ελληνικών νοικοκυριών, θα καταβληθεί μέσα στον Ιούνιο.

Διευκρινίζεται επίσης ότι για τον Μάιο και τον Ιούνιο θα καλύπτεται κατά 50% η όποια αύξηση στην κατανάλωση και πέραν των 300 KWh, ενώ, επιπλέον, η νέα έκπτωση θα αφορά και τις μη κύριες κατοικίες, και μάλιστα για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης.

Κυβερνητικοί κύκλοι διευκρίνιζαν ότι πρόσθετη επιβάρυνση συνιστά η κατανάλωση πάνω από τις 300kWh, που δεν καλύπτονταν έως σήμερα από επιδότηση

Απορρόφηση έως και 80% των αυξήσεων -Ωφελημένο το 70% των νοικοκυριών
Επίσης, τα μέτρα στήριξης προβλέπουν και την απορρόφηση του μεγαλύτερου ποσοστού των αυξήσεων των τιμών, μέχρι και το 80%.

Μάλιστα, τα μέτρα αφορούν τουλάχιστον στο 70% των ελληνικών νοικοκυριών.

Είναι φανερό ότι ο στόχος είναι να αντιμετωπιστεί το κύμα της ακρίβειας, που αποτελεί με διαφορά το νούμερο ένα πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις. Με αυτά τα μέτρα φαίνεται ότι δίνεται μια γενναία, όσο και απαραίτητη, ανάσα στα νοικοκυριά και τις πληττόμενες επιχειρήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, το Εθνικό Πρόγραμμα Στήριξης κινείται σε τέσσερα πεδία, που θα απορροφήσει το 70% έως 80% της αύξησης της τιμής της κιλοβατώρας για νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγρότες, με διπλή κρατική παρέμβαση στη χονδρική και λιανική αγορά ενέργειας και αναστολή ουσιαστικά της ρήτρας αναπροσαρμογής

Πηγή: topontiki.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα