Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΛαβρόφ: Οι διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία θα συνεχιστούν- Ο πυρηνικός πόλεμος δεν...

Λαβρόφ: Οι διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία θα συνεχιστούν- Ο πυρηνικός πόλεμος δεν είναι στο μυαλό των Ρώσων

Διαπραγμάτευση επί ίσοις όροις με την Ουκρανία ζήτησε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε πριν από λίγο.

«Η Ρωσία θα καθίσει με την Ουκρανία για να διαπραγματευτεί, αλλά μόνο με έναν όρο ότι πρέπει να είναι ισότιμα ​​μέρη που διαπραγματεύονται», ανέφερε χαρακτηριστικά. Σημείωσε δε ότι οι δύο χώρες πρόκειται να συνεχίσουν τις συνομιλίες, αφού οι διαπραγματεύσεις της περασμένης εβδομάδας δεν κατέληξαν κάπου. Μάλιστα, επανέφερε τις απειλές πυρηνικού πολέμου τονίζοντας ωστόσο ότι είναι στο μυαλό της Δύσης και όχι της Ρωσίας.

Όταν του ζητήθηκε να καθησυχάσει τον κόσμο ότι η Ρωσία δεν θα αναπτύξει πυρηνικά όπλα, όπως φοβόταν από τότε που ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποφάσισε να θέσει τις δυνάμεις πυρηνικής αποτροπής σε κατάσταση συναγερμού, ο κ. Λαβρόφ είπε: «Έχουμε ένα στρατιωτικό δόγμα που περιγράφει τις περιμέτρους και τις προϋποθέσεις για την εφαρμογή ή την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων. Δεν έχουμε καμία κλιμάκωση για να αποκλιμακώσουμε όπως προσπαθούν να την παρουσιάσουν οι δυτικές δυνάμεις».Στη συνέχεια επέκρινε τη Βρετανίδα υπουργό Εξωτερικών, Λιζ Τρας και του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, σημειώνοντας ότι οι σκέψεις για πυρηνικό πόλεμο «δεν είναι στα κεφάλια των Ρώσων».Ο κ. Λαβρόφ ισχυρίστηκε ότι η κ. Τρας «είπε ότι είναι προετοιμασμένη για τη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ».

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα