Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΚ. Μητσοτάκης για τις πλημμύρες: Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει αυτό που...

Κ. Μητσοτάκης για τις πλημμύρες: Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει αυτό που συνέβη

«Ψέμα» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τους ισχυρισμούς περί καθυστερημένης επέμβασης του στρατού στην αντιμετώπιση των πλημμυρών στη Θεσσαλία, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί στη ΔΕΘ.

«Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει αυτό που συνέβη. Το 112 για πλημμύρες έχει διαφορετικό πρωτόκολλο από αυτό των πυρκαγιών. Η εντολή της Πολιτικής Προστασίας είναι να ανέβει κάποιος σε ύψωμα και γι’ αυτό δεν θρηνήσαμε νεκρούς», τόνισε. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία πρόθεση να προχωρήσει σε ανασχηματισμό. Πρωτοφανές και έξω από τα μοντέλα χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός το καιρικό φαινόμενο στη Θεσσαλία.

«Τα χωριά του κάμπου δεν αντιμετώπισαν πρώτη φορά τέτοια προβλήματα και αυτός είναι ένας λόγο που σώθηκαν εκτός από το 112, ήξεραν τι να κάνουν. Ακόμα και ο στρατός σε αυτές τις περιπτώσεις θα είναι υπό τις εντολές της Πολιτικής Προστασίας. Θέλω να εξάρω τη δουλειά που έκανε το Τμήμα Μηχανικών του Στρατού στην κατασκευή γεφυρών και στην αποκομιδή των νεκρών ζώων. Έχουμε μια καλύτερη εικόνα για το τι να κάνουμε την επόμενη φορά», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση για την ευρωπαϊκή βοήθεια σχολίασε: «Έφερα στη χώρα 31 δισ. ευρώ το 2019 από το Ταμείο Ανάκαμψης. Είναι μια πολύ σημαντική παρακαταθήκη, αλλά αυτά τα 250-300 εκατ. τα απορροφήσαμε πλήρως».

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα