Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΚορωνοϊός - SOS ειδικών για δύσκολο χειμώνα: Ασφυκτιούν οι ΜΕΘ - Ανησυχία...

Κορωνοϊός – SOS ειδικών για δύσκολο χειμώνα: Ασφυκτιούν οι ΜΕΘ – Ανησυχία για τις παρελάσεις

H Ελλάδα πριν από λίγες ώρες αποχαιρέτησε τα μίνι lockdown, παρέχοντας δικαίωμα για πλήρη ελευθερία κινήσεων στους πλήρως εμβολιασμένους. Τα περιοριστικά μέτρα εξαιτίας του κορωνοϊου σα να… εξαφανίστηκαν, ακόμη στις «κόκκινες» περιοχές όπου υπάρχει ραγδαία αύξηση κρουσμάτων.

Η χθεσινή νύχτα ήταν ατέλειωτη, με τα μπαρ να μένουν ανοιχτά σχεδόν μέχρι το πρώτο φως της μέρας και τους θαμώνες τους, παρά τη βροχή, να χορεύουν μέχρι εξαντλήσεως. Ωστόσο, και πέρα από το τεράστιο κύμα χαράς, οι ειδικοί διαμηνύουν σε όλους τους τόνους πως δεν τελειώσαμε με την πανδημία. Και φυσικά, πως πρέπει να τηρούνται τα βασικά μέτρα προσωπικής προστασίας κατά της διασποράς.

Χαρακτηριστικά, δε, ο ΕΟΔΥ χθες ανακοίνωσε σταθερά υψηλό αριθμό νέων κρουσμάτων. 2197, με τα 528 εξ’ αυτών να ανιχνεύονται στην Αθήνα και τα 335 στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που η Λάρισα… καλπάζει προς ένα νέο αρνητικό ρεκόρ, με 160 νέες μολύνσεις.

Όσοι έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού μπορούν να κινούνται ελεύθερα χωρίς τη χρήση μάσκας, σε χώρους εστίασης και διασκέδασης, όπου δεν επιτρέπεται η είσοδος για μη εμβολιασμένους. Ταυτόχρονα, πηγές του υπουργείου Υγείας υποστηρίζουν πως θα είναι αυστηροί οι έλεγχοι για την τήρηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Φωνές αγωνίας από τους ειδικούς – «Κληρώνει» για τις παρελάσεις
Για την ανάγκη αποσυμφόρησης του ΕΣΥ και για την επιβολή αυστηρών μέτρων όσον αφορά τις παρελάσεις μίλησε ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.

Ο κ. Καπραβέλος εμφανίστηκε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και έκανε λόγο για «Γολγοθά των υγειονομικών» , καθώς όπως είπε υπάρχει μεγάλη πίεση στις μονάδες λόγω των ανεμβολίαστων ασθενών. «Οι ΜΕΘ είναι γεμάτες, έχουμε βαριά αρρώστους στις μονάδες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα έκανε έκκληση ώστε παρελάσεις και θρησκευτικές εορτές, να πραγματοποιηθούν υπό ισχύ πολύ αυστηρών μέτρων, ενώ μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά πως αν είναι τόσο μεγάλη η πίεση τότε να απαγορευτεί η παρουσία κόσμου σε αυτές

Υπογράμμισε δε ότι ο χειμώνας αναμένεται να είναι δύσκολος και ότι χρειάζονται πολύ αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.

«Δεν μπορεί να δεχθεί άλλη πίεση το ΕΣΥ, όλοι πρέπει να συμβάλλουμε σε αυτό», δήλωσε.

Το επόμενο δεκαπενθήμερο θα κρίνει το μέλλον
Τα μέτρα που ισχύουν από το πρωί του Σαββάτου θα αξιολογηθούν εκ νέου σε 15 ημέρες. Στην περίπτωση που αποδειχθεί ότι το επιδημιολογικό φορτίο σε διάφορες περιοχές αυξάνεται, τα μέτρα θα ενεργοποιηθούν ξανά.

Όπως διαμήνυσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, «εντός αυτών των 15 ημερών θα επικαιροποιηθούν, απλοποιηθούν και ομαλοποιηθούν όλοι οι περιορισμοί που υπάρχουν. Άρα, οι περιορισμοί που υπάρχουν κατά βάση υφίστανται και εντός 15 ημερών θα επανεξεταστούν στο σύνολό τους, σε διαφορετικές μορφές δραστηριότητας που υπάρχουν, ώστε να είναι απλοποιημένοι, απολύτως κατανοητοί και πλήρως ομαδοποιημένοι».

Γεγονός που σημαίνει ουσιαστικά ότι τα μέτρα περιορισμού μπορούν να επανέλθουν ή να επανακαθοριστούν εάν κριθεί απαραίτητο. «Εάν και εφόσον οποτεδήποτε χρειαστεί να έχουμε επιπλέον μέτρα, τότε θα ζητήσουμε την εισήγηση από την Επιτροπή» εξήγησε ο υπουργός Υγείας.

 

Πηγή:Newspost.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα