Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΚορονοϊός: 4 νέα κρούσματα της μετάλλαξης στην Ελλάδα - Από Ντουμπάι και...

Κορονοϊός: 4 νέα κρούσματα της μετάλλαξης στην Ελλάδα – Από Ντουμπάι και Μεγάλη Βρετανία

Ακόμη τέσσερα κρούσματα της μετάλλαξης του κορονοϊού εντοπίστηκαν στη χώρα μας, όπως μετέδωσε το OPEN TV. Πρόκειται για μία γυναίκα που έφτασε από το Ντουμπάι και τα υπόλοιπα τρία εντοπίστηκαν σε ταξιδιώτες από τη Μεγάλη Βρετανία. Πλέον, συνολικά, τα κρούσματα της μετάλλαξης στη χώρα μας ανέρχονται σε οκτώ.

Την ίδια ώρα, η Pfizer δημοσίευσε αποτελέσματα εργαστηριακής της μελέτης, σύμφωνα με τα οποία το εμβόλιο που κατασκεύασε μαζί με την BioNTech είναι αποτελεσματικό έναντι και της μετάλλαξης στις νέες παραλλαγές του κορονοϊού που εντοπίστηκαν στη Βρετανία και τη Νότια Αφρική και έχουν μεγαλύτερη μεταδοτικότητα.

Η μελέτη αυτή, η οποία δεν έχει αξιολογηθεί ακόμη από ομοτίμους, της Pfizer και επιστημόνων του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου του Τέξας δείχνει ότι το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό στην εξουδετέρωση του ιού με τη γνωστή ως N501Y μετάλλαξη της πρωτεΐνης ακίδα. Η μετάλλαξη αυτή μπορεί να ευθύνεται για μεγαλύτερη μεταδοτικότητα του ιού ενώ υπάρχουν ανησυχίες ότι θα μπορούσε επίσης να επιτρέπει στον ιό να αποφεύγει την εξουδετέρωσή του από τα αντισώματα που προκαλεί το εμβόλιο, δήλωσε ο Φιλ Ντόρμιτζερ, ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες της Pfizer για τα εμβόλια.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα