Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΚορονοϊός: Πως θα κάνουμε φέτος Πάσχα

Κορονοϊός: Πως θα κάνουμε φέτος Πάσχα

Μετά από δυο χρόνια θα έχουμε κανονικό Πάσχα χωρίς περιορισμούς, εκτός από αυτούς που υπάρχουν σήμερα, είπε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Αυτό σημαίνει ότι και ο Επιτάφιος θα ακολουθηθεί και στις Εκκλησίες όλα θα είναι κανονικά με τους όρους που ήδη υπάρχουν. Προφανέστατα θα υπάρξει σύσταση χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνωστισμός, αλλά μετά από δυο χρόνια θα είναι ένα Πάσχα που θα είναι πιο κοντά στην κανονικότητα.

«Αυτή τη στιγμή, η πανδημία έχει μπει σε μία διαφορετική φάση, ωστόσο δεν πρέπει επ΄ ουδενί να δίνεται η εικόνα ότι την αφήνουμε πίσω. Έχουμε μία μετάλλαξη  με μεγάλη μεταδοτικότητα, άρα ο αριθμός των κρουσμάτων είναι και παραμένει υψηλός. Όμως, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν υπάρχει η ίδια πίεση που προκαλούσαν οι προηγούμενες μεταλλάξεις, κυρίως όσον αφορά τις βαριές νοσηλείες. Στις απλές κλίνες υπάρχει πίεση, καθώς πλέον τα νοσοκομεία εξυπηρετούν και όλα τα non Covid περιστατικά», τόνισε.

Όπως εξήγησε μιλώντας στο Open, ο σχεδιασμός είναι ο εξής: Αυτή τη στιγμή, με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία, όσο πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι και με βασική ημερομηνία κάποια στις αρχές Μαΐου-θα πάμε σε περαιτέρω αποκλιμάκωση των μέτρων.  Η όποια αποκλιμάκωση υπάρξει το καλοκαίρι θα επανεξεταστεί στο σύνολό της διότι οι επιστήμονες και από τον ΕΜΑ και από το ECDC είναι πάρα πολύ επιφυλακτικοί ως προς το φθινόπωρο.Επίσης, το πιστοποιητικό συνεχίζει να ισχύει κανονικά, αλλά η πρόσβαση σε κλειστούς χώρους και σε άλλους χώρους θα επανεξεταστεί από το Μάιο.

Οι επιτροπή των Λοιμωξιολόγων τις προηγούμενες ημέρες τόνισαν, επίσης, ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω άρση μέτρων μέχρι την Πρωτομαγιά.Κάτι άλλο που ανησυχεί τους πολίτες πέρα από τα μέτρα είναι και οι τιμές-φωτιά για το τραπέζι του Πάσχα.Σύμφωνα με ρεπορτάζ του skai.gr και του Μάκη Συνοδινού, η τιμή του αρνιού αναμένεται να ξεπεράσει τα 10 ευρώ το κιλό. Όσον αφορά τα πουλερικά και το χοιρινό κρέας υπάρχει μία αύξηση της τάξεως του 10-20% στα κρεοπωλεία, ενώ το αρνάκι μπορεί να φτάσει και ρα 12 ευρώ το κιλό λόγω έλλειψης εμπορευμάτων.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα