Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΚοπάδια γαλάζιες μέδουσες στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Κοπάδια γαλάζιες μέδουσες στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά τις μωβ μέδουσες που έχουν εμφανιστεί στις ελληνικές θάλασσες τώρα έρχεται νέος πονοκέφαλος για τους λουόμενους που ακούει στο όνομα… γαλάζιες μέδουσες και κολυμπούν ήδη στα ρηχά των νερών του Θερμαϊκού.

Κοπάδια από αυτές μαζεύτηκαν κοντά στο παλιό λιμάνι στη Θεσσαλονίκη τραβώντας τα βλέμματα των περαστικών.

Γαλάζιες μέδουσες: Πώς είναι και τι πρέπει να κάνουμε αν μας ακουμπήσουν

Αν μας ακουμπήσουν νιώθουμε ένα κάψιμο και μια φαγούρα, αλλά λόγω της βλέννας με τις τοξίνες που απελευθερώνουν στο νερό μπορούμε να νιώσουμε το κάψιμο και τη φαγούρα ακόμα και αν δεν τις ακουμπήσουμε και κολυμπάμε απλώς δίπλα τους.

Αν και μπορεί κάποιος να τις απωθήσει εύκολα από την καμπάνα τους και λόγω του μεγέθους τους είναι δύσκολα κάποιος να πέσει πάνω τους, θέλει τεράστια προσοχή άμα τις ακουμπήσει κάποιος να μην ακουμπήσει μετά το πρόσωπο του γιατί θα πρηστεί άμεσα (είναι σαν να ακουμπάς μια chilli πιπεριά στο εσωτερικό της και μετά να ακουμπάς το πρόσωπο σου).

Οι Rhizostoma pulmo, όπως είναι το επιστημονικό τους όνομα, είναι μεγάλες σε μέγεθος. Μέχρι 90 εκατοστά διάμετρο της καμπάνας μπορούν να έχουν και τις βλέπουμε είτε με λευκό χρώμα ή είτε με μπλε χρώμα, οι οποίες έχουν πάντα μια μωβ λωρίδα περιμετρικά στο άκρο της καμπάνας τους.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα