Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΚλειδώνουν τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό - Νέα σύσκεψη σήμερα ...

Κλειδώνουν τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό – Νέα σύσκεψη σήμερα υπό τον πρωθυπουργό

Νέα σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα, προκειμένου να «κλειδώσουν» οι αποφάσεις για τις νέες παρεμβάσεις για την ανάσχεση του κορωνοιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ τα νέα μέτρα θα κινούνται σε τρεις άξονες.

-Για την ενίσχυση του ΕΣΥ, ψηφίζεται τροπολογία που θα δίνει κίνητρα σε ιδιώτες γιατρούς ώστε να συνδράμουν στα δημόσια νοσοκομεία ενώ στο τραπέζι βρίσκεται ακόμα και η επίταξή τους. Παράλληλα προωθούνται συνεργασίες με ιδιωτικές κλινικές.

-Για την αύξηση των εμβολιασμών, συνεχίζεται η προσπάθεια να πειστούν όσοι ακόμη διστάζουν να εμβολιαστούν ενώ θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση και στην αναμνηστική τρίτη δόση για εκείνους που έχουν ήδη εμβολιαστεί. σήμερα συνεδριάζει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών με αντικείμενο την χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου κατά του κορωνοιού, στους κάτω των 50 ετών και αφού έχουν κλείσει 6 μήνες από τη 2η δόση.

-Για τους ανεμβολίαστους, θα αυξηθεί η ιχνηλάτησή τους καθώς αυτή τη στιγμή το τοπίο δεν είναι ξεκάθαρο. Θα αυξηθούν οι έλεγχοι στους μικτούς χώρους και ενδέχεται οι ανεμβολίαστοι να αποκλειστούν από χώρους όπως οι κινηματογράφοι και τα θέατρα χωρίς ωστόσο να έχουν ακόμη ληφθεί αποφάσεις.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα