Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΚινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών στη Θεσσαλονίκη

Κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών στη Θεσσαλονίκη

Κινητοποιήσεις προγραμματίζει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) σήμερα  στις 10 το πρωί στην 3η και 4η ΥΠΕ, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας. Παράλληλα, προετοιμάζεται για την πανυγειονομική απεργία τον Φεβρουάριο που θα συμμετέχουν τα υπόλοιπα σωματεία και οι ομοσπονδίες των υγειονομικών.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: «Το προσωπικό είναι εξαντλημένο και αποδεκατισμένο, με τους χιλιάδες συναδέλφους που νόσησαν και την αναστολή αδειών του προσωπικού εδώ και μήνες. Οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι τεράστιες, με την κυβέρνηση να προχωράει αντί για προσλήψεις σε μετακινήσεις υγειονομικών από άλλες υγειονομικές περιφέρειες για να τις καλύψει. Η περίθαλψη των χρονίως πασχόντων συνεχίζει να είναι στα αζήτητα, με την αναστολή των εξωτερικών ιατρείων και των τακτικών χειρουργείων να συνεχίζεται.
Ταυτόχρονα, ο εμβολιασμός των υγειονομικών προχωράει με πολύ αργούς ρυθμούς, με την κυβέρνηση να μην λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για την προμήθεια επαρκών δόσεων για τον μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα