Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΚινητοποιήσεις και απεργία εκπαιδευτικών - Συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη

Κινητοποιήσεις και απεργία εκπαιδευτικών – Συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη

Απεργία προκήρυξαν για τον κλάδο των δασκάλων η ΔΟΕ και για τους καθηγητές η ΟΛΜΕ, για σήμερα, Δευτέρα 11 Οκτωβρίου. Όπως αναφέρει η ΔΟΕ για τους στόχους της απεργίας: «Υπεράσπιση της εργασίας μας και του Δημόσιου Σχολείου! Η Αξιολόγηση – Χειραγώγηση δε θα περάσει».
Στην ανακοίνωση της η ΟΛΜΕ αναφέρει, «χαιρετίζουμε τους/τις χιλιάδες συναδέλφους που αντέδρασαν και αντιδρούν στην ολομέτωπη επίθεση που χτυπά το σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και των μαθητριών μας. Που δε φοβήθηκαν, δεν έσκυψαν το κεφάλι στις κυβερνητικές απειλές».
«Η τρομοκρατία δε θα περάσει», τονίζει σε ανακοίνωση η Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα καλεί στην απεργία και στη συγκέντρωση στις 11 Οκτωβρίου, στις 11.30 π.μ, στο Άγαλμα Βενιζέλου.
«Η ανατροπή του εργασιακού μεσαίωνα που διαμορφώνει η Κυβέρνηση της Ν.Δ. με την εφαρμογή του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη που ξεκινάει με τις κατάπτυστες αποφάσεις των δικαστηρίων κατά των εκπαιδευτικών και η υπεράσπιση του αγωνιστικού και διεκδικητικού ρόλου των σωματείων μας αποτελούν πρόκληση για το σύνολο του συνδικαλιστικού κινήματος που πρέπει άμεσα να απαντήσει δυναμικά με δυναμικές κινητοποιήσεις και απεργιακό αγώνα που θα ξεκινήσουν τώρα», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, άμεσα θα εκδικαστεί η έφεση των ομοσπονδιών των εκπαιδευτικών (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ, ΟΙΕΛΕ) κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου, σχετικά με την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικώναπό την αξιολόγηση.Η εκδίκαση της έφεση των ομοσπονδιών είχε οριστεί για τις 25 Ιανουαρίου 2022, αλλά μετά από σχετική αίτηση που κατέθεσε σήμερα, Πέμπτη, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και η οποία έγινε δεκτή, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ ΜΠΕ, ορίστηκε νέα ημερομηνία εκδίκασης, η Δευτέρα 11 Οκτωβρίου. Υπενθυμίζεται, ότι το Πρωτοδικείο Αθηνών την προηγούμενη εβδομάδα είχε κρίνει μερικώς αποδεκτήτην αγωγή του υπουργείου σχετικά με την «απεργία-αποχή» των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση.Ειδικότερα, έκρινε την απεργία «παράνομη», αλλά όχι «καταχρηστική», ούτε «προσωρινώς εκτελεστή».Επίσης, δεν έκανε δεκτή την ποινή των 10.000 ευρώ για κάθε παραβίαση της απόφασης, που ζητούσε το ΥΠΑΙΘ.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα