Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΚαταγγελίες -σοκ για 16χρονο που φέρεται να βίασε συμμαθήτριές του...

Καταγγελίες -σοκ για 16χρονο που φέρεται να βίασε συμμαθήτριές του στη Θεσσαλονίκη

Σοκάρει η υπόθεση βιασμού που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, με θύματα δύο ανήλικα κορίτσια στη Θεσσαλονίκη.

Ο νομικός σύμβουλος και κάτοικος του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου,  Φώτης Γροντάς, προχώρησε σε μία ανατριχιαστική καταγγελία, όπου δύο κορίτσια φέρεται να έπεσαν θύματα βιασμού από τον 16χρονο συμμαθητή τους.

Σύμφωνα με τον κ. Φώτη Γροντά, ” ο δεκαεξάχρονος κατηγορούμενος είναι “συμμαθητής” (που κατάφερε να μείνει δεύτερη φορά στην ίδια τάξη σε ΕΠΑΛ) που μάλιστα περηφανευόταν στο σχολείο για το “κατόρθωμά του” ενώ προέρχεται από οικογενειακώς ποινικό περιβάλλον, ενώ η οικογένεια βρισκόταν στο Αστυνομικό Μέγαρο για να καταθέσει την καταγγελία και την αγωγή (εκεί συναντηθήκαμε), επέστρεψα στο γραφείο μου”, αναφέρει ο Φώτης Γροντάς και προσθέτει μάλιστα ότι κάλεσε τον  τον διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ Κορδελιού τηλεφωνικά και τον ενημέρωσε για τα γεγονότα. ”Του ζήτησα να καλέσει τον κατηγορούμενο στο γραφείο του και να μεταβώ και εγώ, για να έχουμε μια πρώτη συνομιλία και να του δώσω την ευκαιρία να παραδοθεί και να ομολογήσει πριν να έρθει το περιπολικό στο σχολείο και να τον συλλάβει”, τονίζει ο κ. Γροντάς.

Ανατριχίλα προκαλεί  ότι μετά την  είδηση του βιασμού, αποκαλύφθηκαν και άλλα θύματα του συγκεκριμένου κατηγορουμένου ο οποίος μάλιστα περηφανευόταν στο σχολείο πως “όποια δεν θέλει την πάω στις τουαλέτες και την κανονίζω εγώ”, όπως καταγγέλλει ο κ. Γροντάς.

Όπως καταγγέλλει ο νομικός σύμβουλος, ”ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Κορδελιού δέχθηκε το αίτημά μου και κατά την τηλεφωνική μας επικοινωνία συνεννοηθήκαμε να μην ενημερωθεί ο κατηγορούμενος για ποιο λόγο τον καλούν στο γραφείο του διευθυντή.
Μετέβηκα στο σχολείο και στο γραφείο του διευθυντή στις 12:45 ακριβώς, όπως είχαμε συνεννοηθεί. Δυστυχώς  ενδιάμεσα είχε συμβεί το αδιανότητο μια καθηγήτρια να είχε προλάβει να ενημερώσει αυτό το απόβρασμα για το τι μέλλεται να συμβεί, αποκλείοντας έτσι το στοιχείο του αιφνιδιασμού που συναποφασίσαμε ο διευθυντής του σχολείου και ο γράφων (αδιανόητη πράξη που δεν θα μείνει ούτε αυτή φυσικά, η συγκεκριμένη καθηγήτρια θα εντοπιστεί και θα αντιμετωπιστεί με τον δέοντα νομικό και υπηρεσιακό τρόπο).
Ήρθα λοιπόν σε δια ζώσης συνάντηση με τον κατηγορούμενο παρόντος και του διευθυντή.
Του έδωσα την ευκαιρία να παραδοθεί και να ομολογήσει, ήτοι την μοναδική ευκαιρία να έχει κάποιο γλιτωμό και ευνοϊκή μεταχείριση.Το θρασύδειλο απόβρασμα αρνήθηκε κάθε κατηγορία παρουσιάζοντας τα γεγονότα ως “συναινετικά” πιστεύοντας μέσα στην #εγκληματική του αφέλεια πως όλοι οι υπόλοιποι γύρω του είναι ηλίθιοι και αυτός ο μόνος έξυπνος. Χρειάστηκε όλη μου η αυτοσυγκράτηση για να του εξηγήσω πολύ ήρεμα και πολιτισμένα ότι αν φύγω από εκείνο το γραφείο χωρίς να ομολογήσει και να παραδοθεί”

Ακολουθεί αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Γροντά.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα