Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠεριβάλλονpets-seleoΚαταγγελία ΣΟΚ - Θεσσαλονίκη: Τσιμέντωσαν γατάκια (ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟΣ)

Καταγγελία ΣΟΚ – Θεσσαλονίκη: Τσιμέντωσαν γατάκια (ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟΣ)

Διαβάστε την καταγγελία για το απίστευτο αυτό γεγονός όπου τσιμέντωσαν 6 μικρά γατιά στη Θεσσαλονίκη

Ένα απίστευτο περιστατικό καλούμαι να σας γράψω και πάλι και από το δήμο Θεσσαλονίκης, ο οποίος Δήμος Θεσσαλονίκης αποδεικνύεται τελικά ότι έχει μία διοίκηση η οποία νομίζει ότι μπορεί να αποφασίζει για τις ζωές ανθρώπων και ζώων.

Πριν λίγο καιρό σας είχα δείξει στο YouTube και το TikTok του InThess, ένα βίντεο στο οποίο φαίνονται 5 μικρά γατάκια σε ένα υπόγειο.

Παρά τις πολύωρες προσπάθειες που κάναμε επί μέρες ολόκληρες ώστε να πιάσουμε τα γατάκια εκείνα και να τα βγάλουμε έξω από το υπόγειο στο οποίο βρήκαν καταφύγιο μαζί με τη μαμά τους, όταν ο εκσκαφέας του εργολάβου που έχει αναλάβει την ανάπλαση των πεζοδρομίων περιοχής χτύπησε και έσπασε την καταπακτή του υπογείου του καταστήματος που βρίσκεται στην οδό Αφροδίτης 24, δεν στάθηκε δυνατό να τα απομακρύνουμε.

Μίλησα με τον αντιδήμαρχο τον κύριο Κυζιρίδη σε φιλικό πάντα επίπεδο γιατί πίστευα ότι είναι “φίλος”, σχετικά με το θέμα και μου υποσχέθηκε ότι θα ήτανε στο πλάι μας για ότι χρειαζόμασταν για να βγουν τα μικρά γατάκια έξω.

Για να μην βάλω σε εργασία έναν ολόκληρο μηχανισμό δηλαδή να καλέσω τον αντιδήμαρχο, εκείνος τον εργολάβο, ο εργολάβος τον εργοδηγό και εκείνος να μιλήσει στους εργάτες, αποφάσισα να πάω να βρω κατ΄ευθείαν στον εργοδηγό.

Έτσι μία ημέρα πήγα και βρήκα τον εργοδηγό ο οποίος ήδη γνώριζε την ύπαρξη των μικρών γατιών στο υπόγειο της πολυκατοικίας και συνεννοηθήκαμε να ανοιχτεί μία μικρή τρυπούλα στο καπάκι της καταπακτής που είχαν βρει καταφύγιο οι γάτες, ώστε όταν θα ερχόταν η ώρα να τσιμέντωσουν γύρω – γύρω από την καταπακτή να έμενε η τρυπούλα ανοιχτή ώστε να μπορούν τα ζώα να βγουν έξω.

Αντίθετα χθες 14 Σεπτεμβρίου και περίπου στις 1:00 το μεσημέρι οι εργάτες αντί να περάσουν τσιμέντο και να επαναφέρουν την καταπακτή στην αρχική της κατάσταση, προχώρησαν στη πιο εύκολη λύση να περάσουν πλάκες πεζοδρομίου πάνω από αυτή ώστε να μην ταλαιπωρηθούν κι όλας με μερεμέτια και παράλληλα “τσιμέντωσαν” τις γάτες στο υπόγειο, κλείνοντας κάθε διέξοδο διαφυγής που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από αυτές για να μην πεθάνουν αβοήθητες.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του κυρίου Κυζιρίδη αρμόδιου αντιδημάρχου ότι θα είναι στο πλευρό μας για ότι χρειαστούμε μείναμε στις κούφιες του διαβεβαιώσεις…

Πέρασα χθες γύρω στις 2:00 το μεσημέρι από τη διασταύρωση των οδών Αφροδίτης και Καλού και αντιλήφθηκα ότι οι εργάτες είχανε τσιμεντώσει κυριολεκτικά τις γάτες στο υπόγειο, αμέσως τους ρώτησα τι γίνεται και μου είπαν να βρω τον εργοδηγό, ο οποίος καθόταν “αραχτός και λάϊτ” σε ένα πάρκινγκ αυτοκινήτων και είχε πιάσει την κουβέντα μαζί με τους παρκαδόρους, τον ρώτησα τι ακριβώς γίνεται και μου ανέφερε ότι οι γάτες είχαν απομακρυνθεί την προηγούμενη μέρα από το χώρο από τον “κύριο Βασίλη τον ιδιοκτήτη του κτηρίου”, κάτι απολύτως ψευδές μιας που ο ιδιοκτήτης, μετά από έρευνα που κάναμε στο Υποθηκοφυλακείο Θεσσαλονίκης μόνο Βασίλης δεν λέγεται και μάλιστα ο υποτιθέμενος ιδιοκτήτης του και έδωσε εντολή να σκεπάσει και την καταπακτή με πλάκες πεζοδρομίου καταστρέφοντας ο ίδιος την περιουσία του, διότι κάτω από την καταπακτή υπάρχει μία κορδέλα, ένας διάδρομος ο οποίος είναι εμπορευματικός και χρησιμοποιείται από το υπόγειο του κτιρίου στο να ανεβάζει βαριά αντικείμενα και κιβώτια επάνω στο πεζοδρόμιο.

Προφανώς ο υποτιθέμενος ιδιοκτήτης ήθελε να καταστρέψει το μαγαζί του για να γλιτώσουν τον κόπο οι εργάτες να τσιμεντώσουν περιμετρικά και να επαναφέρουν στην πρότερη κατάσταση της την καταπακτή του ανθρώπου.

Φυσικά ούτε οι γάτες είχαν απομακρυνθεί από το σημείο διότι μιαούριζαν κάτω τα πλακάκια και παράλληλα την ίδια ημέρα είχα ξαναπεράσει τις πρωινές ώρες και είδα τα γατιά πως ήταν εκεί κι έβγαζαν τα κεφάλια τους και κοίταζαν προς τα έξω.

Πως είχαν απομακρυνθεί λοιπόν την προηγούμενη ημέρα;

Ζήτησα από τον εργοδηγό να μου δώσει το τηλέφωνο του υποτιθέμενου “κυρίου Βασίλη” και το ονοματεπώνυμό του κάτι που φυσικά δεν γνώριζε, αφού ο κύριος Βασίλης ουσιαστικά θα μπορούσε να ήταν ο Άη – Βασίλης μίας που στην πραγματικότητα είναι ένα φανταστικό πρόσωπο, μια δικαιολογία για να ξεφορτωθεί τον ενοχλητικό φιλόζωο.

Αμέσως κάλεσα τον κύριο Κυζιρίδη στο κινητό του τηλέφωνο και του είπα ότι έχουμε πρόβλημα με εκείνη την υπόθεση με τα γατάκια, “καλά -μου λέει- δεν μου είχες πει ότι τακτοποιήθηκε;”

Τακτοποιήθηκε! Ανοίξαμε μία τρύπα για να μπαινοβγαίνουν, όχι να τη σκεπάσετε με πλάκες πεζοδρομίου!!!

“Κι εγώ τι θέλεις να κάνω; Τώρα δεν μπορώ να ασχοληθώ γιατί είμαι σε συνάντηση…”

“Τι πρέπει να κάνω Μάκη; να πάρω την Αστυνομία;”

“Κάνε ότι θες” μου λέει και μου το έκλεισε κατά πρόσωπο!

Αμέσως κάλεσα 100, η ώρα ήταν 14:39 μετά από 55 λεπτά έφτασε στο σημείο περιπολικό και αφού είχε έρθει ήδη και ο δικηγόρος μας ο κύριος Αγγελής επιτόπου και καταγράφηκε το περιστατικό από την Άμεση Δράση καθώς και από το παρακάτω βίντεο.

 

Να σημειωθεί ότι ο εργοδηγός και οι εργάτες μόλις κατάλαβαν ότι καλέσαμε το 100 εξαφανίστηκαν σε 10 λεπτά, παρατώντας μηχανήματα, καφέδες και τσάπες αριστερά και δεξιά, που πάει να πει ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά στη νομιμότητα των εργασιών για να φύγουν “τρέχοντας” όλοι…

Παράλληλα, είχα καλέσει και την Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης και Απεγκλωβισμού Ζώων του κυρίου Γερονυμάκη η οποία έφτασε στο σημείο 5 λεπτά αφότου έφυγε η Άμεση Δράση.

Ο κύριος Γερονυμακης άμεσα με εργαλεία που είχε μαζί του μετατόπισε τα φρεσκοτσιμενταρισμένα πλακάκια και ξεκίνησε μία επιχείρηση διάσωσης των μικρών γατιών.

Καθίσαμε στο σημείο από τις 2:30 το μεσημέρι έως και τις 3:00 τη νύχτα σε όλο αυτό το διάστημα μέσα από την τρύπα βγήκε η μητέρα των γατιών πρώτη και ακολούθησαν και άλλα τρία γατάκια από τα πέντε συνολικά που ήταν εγκλωβισμένα.

Δυστυχώς τα άλλα δύο δεν έδωσαν κανένα ίχνος ζωής μιας που το τσιμέντο ίσως να τα καταπλάκωσε, διότι είχε μπήκε τσιμέντο μέσα στην καταπακτή του κτιρίου βουλώνοντας ουσιαστικά την μισή από αυτή και δίοδο άνοιξε ο κύριος Γερονυμάκης με τα ίδια του τα χέρια σκάβοντας και βγάζοντας έξω χούφτες υγρού τσιμέντου από όπου μπορούσε να προσεγγίσει ο άνθρωπος με το χέρι του!

Δεν γνωρίζουμε την τύχη των άλλων δύο ζώων τα οποία κατά πάσα πιθανότητα μάλλον πέθαναν από ασφυξία από το τσιμέντο που έπεσε πάνω τους διότι καθόταν εκεί που τσιμέντωσαν και μάλλον δεν πρόλαβαν να φύγουν.

Φυσικά αυτά είναι υποθέσεις.

Το σίγουρο είναι ότι δύο από τα πέντε γατιά επί 12 ολόκληρες ώρες και ενώ οι πρώτες τέσσερις γάτες βγήκανε ουσιαστικά σε περίπου έξι ώρες, τις επόμενες έξι ώρες δεν έδωσαν κανένα σημείο ζωής και ούτε ακούστηκε κάτι σε νιαούρισμα ώστε να ξέρουμε ότι είναι ζωντανά άλλα εγκλωβισμένα.

Παράλληλα, το απόγευμα ενημέρωσα και με γραπτό μήνυμα όπως έκανα και με τον κύριο Κυζιρίδη τον κύριο Ερωτόκριτο Θεοτοκάτο, ο οποίος είναι ο αντιδήμαρχος που είναι υπεύθυνος για τα αδέσποτα ζώα και ο άνθρωπος μόλις άκουσε τι ακριβώς είχε γίνει πραγματικά στεναχωρήθηκε…

Βλέπετε όλοι οι αντιδήμαρχοι δεν είναι ίδιοι.

Ήδη έχουμε γράψει μηνυτήρια αναφορά προς τον Εισαγγελέα κατά παντός υπευθύνου, θα κατατεθεί άμεσα ενώπιον της Δικαιοσύνης και θα πάμε στο εδώλιο οποιονδήποτε είναι υπεύθυνος για την κατάσταση αυτή και για αυτό το απίστευτο περιστατικό στην “πολιτισμένη” Θεσσαλονίκη του 2023.

Δείτε όλο το ιστορικό στο παρακάτω βίντεο:

Δημήτρης Καραμπουρούνης

Δημοσιογράφος – Φιλόζωος – Άνθρωπος

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι εργολαβικό συνεργείο που έκανε εργασίες για το δήμο Θεσσαλονίκης.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα