Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΚαπραβέλος: Θα φτάσουμε να έχουμε ασθενείς στο πάρκινγκ - Γιατροί από την...

Καπραβέλος: Θα φτάσουμε να έχουμε ασθενείς στο πάρκινγκ – Γιατροί από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη

Μία δραματική εικόνα στα νοσοκομεία και συγκεκριμένα στο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, περιέγραψε ο διευθυντής ΜΕΘ Νίκος Καπραβέλος, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «τώρα δεν έχουμε καμία επιλογή, είναι ‘’κλειστον’’ λόγω πληρότητας».

«105 προσελεύσεις στο νοσοκομείο μας και άλλοι τόσοι φύγανε, διότι δεν μπορούσαμε να τους εξυπηρετήσουμε», τόνισε ο κ. Καπραβέλος το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ. Έγιναν 44 εισαγωγές στα πιο βαριά περιστατικά και 4 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. «Δεν είχαμε άλλες. Αυτές είναι οι κλίνες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Περιέγραψε οικογενειακές τραγωδίες, με μια γυναίκα 58 ετών να νοσηλεύεται διασωληνωμένη και τον άνδρα της 60 ετών να χάνει τη ζωή του προχθές.

Σήμερα το νοσοκομείο «Παπανικολάου» ανοίγουν ακόμη 9 κλίνες εντατικής με πέντε γιατρούς που φθάνουν από την Αθήνα ώστε να απορροφηθούν οι ασθενείς που υπάρχουν διασωληνωμένοι.

Ο κ. Καπραβέλος σχολίασε ότι και 100 κλίνες ΜΕΘ να ανοίξουν είναι τόσο μεγάλος ο ρυθμός των ασθενών που δεν θα φτάνουν. Εξέφρασε την ανησυχία του πως θα φτάσουν στο σημείο να νοσηλεύουν ασθενείς στο πάρκινγκ όπως στη Ρουμανία.

«Εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, τότε κι εμείς, θα δείτε, θα φτάσουμε στο σημείο να έχουμε στο παρκινγκ ασθενείς. Δεν θα έχουμε άλλες κλίνες όπως η Ρουμανία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα