Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΚαπραβέλλος: Δεν μπορούμε να μιλάμε για άρση του lockdown

Καπραβέλλος: Δεν μπορούμε να μιλάμε για άρση του lockdown

«Η υγειονομική κρίση στην Ελλάδα έχει δύο όψεις. Η μία όψη είναι η Βόρεια Ελλάδα με επίκεντρο την Θεσσαλονίκη και η άλλη όψη, η Νότια Ελλάδα με επίκεντρο την Αθήνα» εξήγησε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του «Παπανικολάου».

«Έχουμε συμφωνήσει όλοι ότι δεν θα ακολουθήσουμε την τακτική της ανοσίας της αγέλης. Η ανοσία της αγέλης ήταν μια ολέθρια τακτική» σημείωσε. Και πρόσθεσε: «Θα είχε πάρα πολλά θύματα. Μιλάμε για εκατομμύρια νεκρούς και πολλές υλικές ζημιές ταυτόχρονα». «Όλα τα κράτη, κυρίως ευρωπαϊκά, ακολούθησαν τον δεύτερο δρόμο. Την άμυνα, δηλαδή, απέναντι σε αυτή την πανδημία. Χαρακτηριστικό της άμυνας είναι τα αυστηρά lockdown» είπε ο κ. Καπραβέλλος.

Όπως εξήγησε ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του «Παπανικολάου» το πρώτο lockdown το πήραμε έγκαιρα, ενώ το δεύτερο όχι γι’ αυτό και είχαμε τραγικές απώλειες. Το τρίτο, όπως είπε, «ευτυχώς έχει πολλά προληπτικά χαρακτηριστικά και μια πολύ μεγάλη αδυναμία, την κούραση».

Σημείωσε δε ότι το Σύστημα Υγείας πιέζεται πάρα πολύ -και ειδικά η Αττική -, προσθέτοντας ότι ο αριθμός των κρουσμάτων είναι ανησυχητικός. «Θέλει πολλή προσοχή να μην μας ξεφύγει» είπε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Κανένας λογικός άνθρωπος στον χώρο της Εντατικής δεν μπορεί να μιλά για άρση του lockdown»

«Η πανδημία δείχνει τα δόντια της για δυο μήνες. Ας μην της δώσουμε την ευκαιρία να έχει ολέθρια αποτελέσματα. Είναι πολύ νωρίς να συζητάμε για άνοιγμα των δραστηριοτήτων. Θα είναι τραγικές οι απώλειες», σημείωσε ο κ. Καπραβέλλος.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα