Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo Θέμα''Καμίνι'' η χώρα - Δείτε live την πορεία του καύσωνα (Διαδραστικός χάρτης)

”Καμίνι” η χώρα – Δείτε live την πορεία του καύσωνα (Διαδραστικός χάρτης)

υνεχίζονται οι συνθήκες καύσωνα με τις μέγιστες θερμοκρασίες να αναμένεται έως τη Δευτέρα να φτάσουν τους 45 βαθμούς κελσίου. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr ο υδράργυρος, την Παρασκευή έφτασε ή ξεπέρασε τους 40 βαθμούς Κελσίου, σε 107 σταθμούς ενώ η απολύτως μέγιστη θερμοκρασία ήταν 43,3 βαθμοί Κελσίου, στην Πλατανούλια Λάρισας.

Σύμφωνα και με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr οι υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα μας θα διατηρηθούν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου οι οποίες θα κορυφωθούν την Δευτέρα 02/08 και θα ξεπεράσουν τοπικά τους 45˚C.

Αφόρητη αναμένεται να είναι η κατάσταση στην Αθήνα. Σύμφωνα με τον διευθυντή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Μανώλη Πλειώνη, η θερμοκρασία μεσοσταθμικά θα φτάσει στην πρωτεύουσα τους 44 βαθμούς Κελσίου. «Αυτές είναι οι μέσες θερμοκρασίες ανά περιοχή. Αυτές, τοπικά, σε διαφορετικές περιοχές της Αθήνας, μπορεί να αυξηθούν αρκετά παραπάνω. Μπορεί να φθάσουν τους 46 και 47 βαθμούς, σε επιμέρους σημεία», επεσήμανε ο Μ. Πλειώνης

Διαδραστικός χάρτης με τη θερμοκρασία ανά περιοχή και ανά μέρα και ώρα

Σύμφωνα με τη πρόγνωση του meteo, το Σάββατο αναμένονται συνθήκες καύσωνα με μέγιστες θερμοκρασίες στους 42-44 βαθμούς Κελσίου. Υψηλές ελάχιστες και έντονο αίσθημα δυσφορίας στα αστικά κέντρα. Βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ στα πελάγη.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα