Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo Θέμα“Καλώς ήρθε το Σέρβικο δηνάριο” - Από Δευτέρα έρχονται στη Θεσσαλονίκη οι...

“Καλώς ήρθε το Σέρβικο δηνάριο” – Από Δευτέρα έρχονται στη Θεσσαλονίκη οι πρώτοι Σέρβοι τουρίστες

Από την ερχόμενη Δευτέρα 19 Απριλίου, όπως δήλωσε ο Σέρβος πρέσβης στην Αθήνα Ντούσαν Σπασόγιεβιτς, οι υπήκοοι της Σερβίας θα μπορούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα είτε αεροπορικώς είτε οδικώς από τις συνοριακές διαβάσεις του Προμαχώνα και της Νυμφαίας στη Βουλγαρία.

Ρεπορτάζ: Κωστής Ουζούνογλου

Ήταν κάτι γνωστό αυτό καθώς είχε ανακοινώσει τις προθέσεις του από τη διήμερη επίσκεψη του στη Σερβία και ο υπουργός Τουρισμοού κ. Χ. Θεοχάρης. Ο κ. Θεοχάρης μάλιστα τόνισε ότι «Οι Σέρβοι ταξιδιώτες μπορούν να εμπιστεύονται απόλυτα την Ελλάδα».

Ο δήμος Θερμαϊκού περιμένει από Δευτέρα να υποδεχτεί τους πρώτους Σέρβους τουρίστες

Ο δήμος Θερμαϊκού είναι ένας δήμος που κατεξοχήν δέχεται κάθε χρόνο πάρα πολλούς ταξιδιώτες από τη Σερβία. Μάλιστα δεν είναι λίγοι και εκείνοι οι Σέρβοι που έχουν μόνιμες κατοικίες στον δήμο και άλλοι που δραστηριοποιούνται ακόμη και επαγγελματικά με τον τουρισμό.

Το seleo.gr μίλησε με τον αντιδήμαρχο Τουρισμού,Αθλητισμού, Πολιτισμού και Εθελοντισμού του δήμου Θερμαϊκού κ. Παναγιώτη Τροκάνα για το πως βλέπει το “άνοιγμα” που κάνει η Ελλάδα από Δευτέρα στους Σέρβους ταξιδιώτες.

  “Είναι θετική εξέλιξη  ότι ανοίγουν από τη Δευτέρα τα σύνορα της Ελλάδας για τους υπηκόους της Σερβίας και ανυπομονούμε να δούμε πως μπορεί να λειτουργήσει. Και πιστεύουμε ότι θα λειτουργήσει θετικά καθώς όλοι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να φέρουν πιστοποιητικό εμβολιασμού το οποίο θα έχει εκδοθεί από επίσημη σερβική αρχή ή αρνητικό PCR τεστ και δε θα υπάρχουν μετακινήσεις εκτός των καταλημάτων τους.

Στον δήμο Θερμαϊκού άλλωστε πέρα από τους Σέρβους τουρίστες έχουμε και πολλούς Σέρβους που έχουν μόνιμες κατοικίες αλλά και πολλούς Σέρβους που και οι ίδιοι τους ασχολούνται με τα τουριστικά. Έχουμε δύο καταλύματα, που αυτό τον καιρό ανακαινίζονται, στην Αγία Τριάδα που τα έχουν πάρει Σέρβοι” ,σημειώνει ο κ. Τροκάνας

Και καταλήγει “Εμείς σαν δήμος είμαστε προετοιμασμένοι με όλες τις απαραίτητες συνθήκες που χρειάζεται για να γίνει με ασφαλή τρόπο αυτό το άνοιγμα. Όλα τα καταλύματα μας πληρούν τις προδιαγραφές του κράτους και εφόσον λειτουργήσει αυτό με τους Σέρβους θα θέλαμε φυσικά να υποδεχτούμε στον δήμο μας και τους Έλληνες τουρίστες”.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα