Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΚαλύτερη η "εικόνα" στις πυρκαγιές στη Χαλκιδική, Κιλκίς, Κοζάνη και Γρεβενά

Καλύτερη η “εικόνα” στις πυρκαγιές στη Χαλκιδική, Κιλκίς, Κοζάνη και Γρεβενά

Καλύτερη εικόνα παρουσίαζαν λίγο μετά τις 10 το πρωί οι πυρκαγιές στην Κεντρική και τη Δυτική Μακεδονία.

Για την κατάσβεση της φωτιάς σε δασική έκταση στην Τορώνη Χαλκιδικής, η οποία ξέσπασε χθες πριν τις 3 το μεσημέρι, συνεχίζουν να επιχειρούν 57 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 20 οχήματα.

Και στο Κιλκίς, μετά από ολονύκτια μάχη με τις φλόγες, παραμένουν στο σημείο και επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 11 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα. Η φωτιά κατακαίει χορτολιβαδική έκταση στη Δημοτική Ενότητα Γαλλικού.

Στη Δυτική Μακεδονία, παραμένουν σε εξέλιξη τρεις φωτιές, ωστόσο και αυτές παρουσιάζουν καλύτερη εικόνα.

Επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις με υδροφόρα, πεζοπόρα τμήματα, υπάλληλοι της Τοπικής αυτοδιοίκησης με μηχανήματα έργου, σε κάποιες περιπτώσεις και μηχανήματα του στρατού, δίνουν μάχη με τις φλόγες σε δασικές εκτάσεις στον Δίλοφο του Δήμου Βοΐου και στη Δεσκάτη Γρεβενών, όπως και σε χορτολιβαδική – δασική περιοχή στον Πολύμυλο Κοζάνης.

Παράλληλα, πολύ υψηλός παραμένει ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης.

Η Θεσσαλονίκη, η Χαλκιδική, οι Σέρρες, η Καβάλα, ο Έβρος, αλλά και η Δυτική Μακεδονία, βρίσκονται σήμερα Πέμπτη, στην κατηγορία κινδύνου 4, όπως και πολλές περιφερειακές ενότητες στην ηπειρωτική και νησιωτική χώρα. Σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα παραμένει η Πυροσβεστική και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να επέμβουν άμεσα όπου χρειαστεί.

Στο μεταξύ, χαμηλή είναι και σήμερα η ποιότητα του αέρα πάνω από τη χώρα μας και γενικότερα την Ανατολική Μεσόγειο εξαιτίας των πολλών πυρκαγιών στην περιοχή.

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με το meteo, υψηλή είναι και η συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης πάνω από την περιοχή μας, η οποία συμβάλλει επίσης στη χαμηλή ποιότητα του αέρα. Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας λόγω της υψηλής συγκέντρωσης μικροσωματιδίων και της υγρασίας παρατηρείται υγρά αχλύς και ομίχλη. Σημαντική βελτίωση της ποιότητας του αέρα αναμένεται από την Παρασκευή με την ενίσχυση των βορειοδυτικών ανέμων που θα απομακρύνουν μεγάλη ποσότητα ρύπων.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα