Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΚακοκαιρία "Μπάλλος" - Θεσσαλονίκη: Αίτημα να κηρυχθεί ο δήμος Θέρμης σε κατάσταση...

Κακοκαιρία “Μπάλλος” – Θεσσαλονίκη: Αίτημα να κηρυχθεί ο δήμος Θέρμης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης (ΦΩΤΟ)

Αίτημα για κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας των περιοχών του δήμου Θέρμης, οι οποίες επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία, υπέβαλε ο δήμος Θέρμης προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Το αίτημα υποβλήθηκε το Σάββατο 16 Οκτωβρίου μέσω επιστολής του δημάρχου Θέρμης Θεόδωρου Παπαδόπουλου και αφορά τις Κοινότητες Βασιλικών, Σουρωτής, Αγίας Παρασκευής και Λιβαδίου της Δημοτικής Ενότητας Βασιλικών και Θέρμης, Ν. Ραιδεστού, Ν. Ρυσίου και Ταγαράδων της Δημοτικής Ενότητας Θέρμης.

Το αίτημα του δήμου στοιχειοθετείται λεπτομερώς στη συνημμένη Έκθεση Αυτοψίας του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Θέρμης, στην οποία γίνεται λεπτομερής καταγραφή της κατάστασης που δημιουργήθηκε στις 15 και 16 Οκτωβρίου, μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα της Παρασκευής 15.10.2021.

Συγκεκριμένα:

Α. Κοινότητες Βασιλικών, Σουρωτής και Αγίας Παρασκευής Δημοτικής Ενότητας Βασιλικών και Θέρμης, Νέας Ραιδεστού, Νέου Ρυσίου και Ταγαράδων Δημοτικής Ενότητας Θέρμης
Τα προβλήματα εμφανίζονται στις περιοχές εκατέρωθεν του ποταμού Ανθεμούντα, σε όλο το μήκος του, από την Κοινότητα Βασιλικών μέχρι την Κοινότητα Νέου Ρυσίου, και ενδιαμέσως στις Κοινότητες Σουρωτής, Αγίας Παρασκευής, Νέας Ραιδεστού, Θέρμης και Ταγαράδων και αφορούν σε υπερχείλιση του ποταμού, μεταφορές μεγάλων ποσοτήτων φερτών υλικών εντός των ρεμάτων και στις παραρεμάτιες περιοχές.

Συγκεκριμένα:

Θέση α: Γέφυρα INTERSALONICA – Φαρμακέικα. Στην περιοχή αυτή εμφανίστηκαν πλημμυρικά φαινόμενα λόγω υπερχείλισης του Ανθεμούντα και ζημίες σε παρακείμενες επιχειρήσεις. Oι ποσότητες του νερού ήταν πολύ μεγάλες, μεταφέρθηκαν μεγάλες ποσότητες φερτών υλικών, οι οποίες σταμάτησαν στη γέφυρα του Ανθεμούντα, στην επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης-Ν. Μηχανιώνας, παρεμποδίζοντας τη ροή των υδάτων προς τη θάλασσα. Επιπλέον, πλημμύρισαν και παρακείμενες αγροτικές οδοί και εγκαταστάσεις επιχειρήσεων. Τέλος, παρατηρήθηκαν προβλήματα στην επικάλυψη των πρανών του ρέματος. Απαιτείται καθαρισμός της κοίτης του ρέματος και των αγροτικών οδών προς αποκατάσταση της πληγείσας περιοχής.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα