Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΚακοκαιρία με κρύο και χιόνια - Στα δύο χωρίζεται η Ελλάδα (Βίντεο)

Κακοκαιρία με κρύο και χιόνια – Στα δύο χωρίζεται η Ελλάδα (Βίντεο)

Με πολύ κρύο, βοριάδες και χιονοπτώσεις θα κυλήσει η νέα εβδομάδα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη καθώς μια νέα διαταραχή από την περιοχή των βορειοδυτικών Βαλκανίων έχει αρχίσει να μετατοπίζεται προς τα νοτιοανατολικά.

«Πολικής προέλευσης αέριες μάζες ωθούνται προς τη χώρα μας, θα πέσει σημαντικά η θερμοκρασία από σήμερα και έρχονται χιόνια ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα. Η χώρα μας θα χωριστεί σε δύο τμήματα με διαχωριστική γραμμή την οροσειρά της Πίνδου και πλέον η κακοκαιρία αναμένεται στα ανατολικά ενώ ο καιρός θα είναι καλύτερος στα δυτικά. Θα έχουμε ακόμη και παγετό νωρίς το πρωί και τη νύχτα στα κεντρικά και κυρίως τα βόρεια ηπειρωτικά τμήματα, ενώ καταιγίδες θα έχουμε σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές» προειδοποιεί ο μετεωρολόγος του Open.

Στην Αττική από σήμερα Δευτέρα θα επικρατήσει ο «καιρός του βοριά» και οι λίγες συννεφιές που υπάρχουν νωρίς το πρωί, θα γίνουν περισσότερες με έμφαση τα ανατολικά και βόρεια τμήματα του νομού και προς το βράδυ θα έχουμε λίγες πρόσκαιρες τοπικές βροχοπτώσεις. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει αργά το μεσημέρι τους 14 βαθμούς Κελσίου. Αύριο,  Τρίτη βροχές θα έχουμε σε περιοχές που βρέχονται από το Αιγαίο και κυρίως σε κεντρική και ανατολική Μακεδονία, Θράκη, ανατολική και νότια Θεσσαλία, την Εύβοια την ανατολική Στερεά και μεγάλο τμήμα του νότιου Αιγαίου.Την Τετάρτη επιμένει η κακοκαιρία ενώ από Πέμπτη τα φαινόμενα θα αρχίσουν να περιορίζονται αν και το κρύο θα επιμείνει.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα