Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΚαιρός: Βροχές, καταιγίδες και χιόνια μέχρι την Τετάρτη

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και χιόνια μέχρι την Τετάρτη

Η άνοιξη μπορεί τυπικά να ξεκίνησε την Κυριακή, ωστόσο ο καιρός μόνο ανοιξιάτικος δεν είναι. Τις επόμενες δυο μέρες μάλιστα θα υπάρξει προοδευτική επιδείνωση, όπως αναφέρουν τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr.

Η επιδείνωση του καιρού, σύμφωνα με το Meteo, ξεκινά από το μεσημέρι της Τρίτης (22.03.2022), και το επόμενο διήμερο σε ορισμένες περιοχές της χώρας αναμένεται να σημειωθούν βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις. Η θερμοκρασία πάντως θα σημειώσει πρόοδο.

Το αναμενόμενο επεισόδιο είναι Κατηγορίας 1, όσον αφορά τον πενταβάθμιο Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI) του meteo για το σύνολο της χώρας, ωστόσο επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα στην Κρήτη θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και ένταση.

Μετά το μεσημέρι της Τρίτης βροχές θα εκδηλωθούν προοδευτικά σχεδόν στο σύνολο της κεντρικής, ανατολικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας, σε τμήματα της Θράκης και της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα. Καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν κυρίως στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη. Χιόνια θα πέσουν σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας και στα ορεινά της Κρήτης.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Ειδικά για το νομό Αττικής και την πόλη της Αθήνας, βροχές θα εκδηλωθούν από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και κατά περιόδους σε ημιορεινά τμήματα. Τα φαινόμενα ενδέχεται πρόσκαιρα να είναι τοπικά έντονα και να συνοδευτούν από σποραδικές καταιγίδες.

Την Τετάρτη η κακοκαιρία θα περιοριστεί γρήγορα στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, ενώ μέχρι το βράδυ ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Την Τρίτη η θερμοκρασία θα σημειώσει πάντως άνοδο, η οποία θα γίνει περισσότερο αισθητή στη Βόρεια Ελλάδα, όπου οι μέγιστες θερμοκρασίες θα είναι υψηλότερες σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα