Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΚάμερες ασφαλείας σε σχολεία στη Θεσσαλονίκη μετά από «μπαράζ» κλοπών...

Κάμερες ασφαλείας σε σχολεία στη Θεσσαλονίκη μετά από «μπαράζ» κλοπών (ΦΩΤΟ)

Μορφή «χιονοστιβάδας» τείνουν να πάρουν το τελευταίο διάστημα τα περιστατικά βανδαλισμών, κλοπών και φθορών σε σχολεία του Δήμου Παύλου Μελά, παρά το γεγονός ότι τα σχολικά συγκροτήματα είναι κλειστά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τον περασμένο μήνα είχε καταγραφεί περιστατικό βανδαλισμού στο 1ο Λύκειο Πολίχνης, ακολούθησαν ζημιές στο σχολικό συγκρότημα Μετεώρων και το τελευταίο «χτύπημα» ήρθε πριν από λίγες ώρες στο 1ο και 4ο Γυμνάσιο Πολίχνης.

Τις εικόνες του βανδαλισμού και των φθορών γνωστοποίησε ο πρόεδρος της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής του Δήμου Παύλου Μελά, Ανέστης Λαζαρίδης, ο οποίος με δηλώσεις του στο ditika.gr υποστήριξε πως εξετάζεται ως έσχατη λύση για το πρόβλημα η τοποθέτηση καμερών ασφαλείας αφού προηγηθεί συζήτηση με τους διευθυντές και συλλόγους γονέων.

«Τους τελευταίους μήνες κα ιδιαίτερα μετά την έναρξη της πρώτης καραντίνας άρχισαν να παρατηρούνται συχνά και επανειλημμένα συμβάντα βανδαλισμών, κλοπών και φθορών στα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Παύλου Μελά πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το φαινόμενο μας προβλημάτισε έντονα για αυτό όπου είχαμε τη δυνατότητα ενισχύσαμε τη φύλαξη των σχολείων σε απογευματινή βάρδια. Δυστυχώς ακόμα και η φύλαξη είναι μέχρι τις 10 το βράδυ και το πλήθος των περισσότερων γεγονότων συμβαίνει μετά τις 10 το βράδυ», είπε ο κ.Λαζαρίδης για τα τελευταία περιστατικά στα σχολεία.

Υπογράμμισε ότι οι σχολικές επιτροπές στο μέτρο των δυνατοτήτων τους αποκατέστησαν ζημιές και απώλειες, ωστόσο το φαινόμενο συνεχίζει να υφίσταται. «Πολλοί διευθυντές σχολείων καθώς και σύλλογοι γονέων θεωρούν ως επιβεβλημένη λύση την τοποθέτηση καμερών ασφαλείας για την αποτροπή αντίστοιχων φαινομένων. Σε όλα τα σχολεία έχουν τοποθετηθεί συστήματα συναγερμών παρόλα αυτά οι κλοπές δεν έχουν περιοριστεί λόγω του γεγονότος ότι πολλά σχολεία βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές. Ήδη αρχίζουμε να προβληματιζόμαστε και θεωρούμε ως έσχατη λύση να καταφύγουμε στην τοποθέτησή καμερών ασφαλείας αφού προηγειθει συζήτηση με διευθυντες και συλλόγους γονέων», προσέθεσε ο κ.Λαζαρίδης.

Οι πρόεδροι των σχολικών επιτροπών έχουν ήδη συμβουλευτεί δικηγόρο που υπέδειξε τον τρόπο που θα μπορούσαν να τοποθετηθούν οι κάμερες ασφαλείας χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα στην λειτουργία των σχολείων. «Ως εκ τούτου στο προσεχές διάστημα θα κινηθούμε στην κατεύθυνση αυτή. Κύριο μέλημα μας είναι η προάσπιση της ομαλής λειτουργίας των σχολείων προς όφελος της μαθητικής κοινότητας του Δήμου μας», συμπλήρωσε ο κ.Λαζαρίδης στο ditika.gr.

 

 

 

Πηγή: ditika.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα