Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΙαπωνία - Κροατία: Ανάλυση και προγνωστικά

Ιαπωνία – Κροατία: Ανάλυση και προγνωστικά

Η Ιαπωνία έκανε την έκπληξη και πέρασε ως δεύτερη από έναν όμιλο με Ισπανία και Γερμανία. Απόψε καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της έμπειρης Κροατίας για να φτάσει για πρώτη φορά στην ιστορία της σε προημιτελική φάση Μουντιάλ.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ ξεκίνησε και στο BetMarket.gr θα βρείτε πολλές ενότητες όπως τις αποδόσεις Μουντιάλ 2022, τις βαθμολογίες των ομίλων και τις διασταυρώσεις στη νοκ-άουτ φάση, το τηλεοπτικό πρόγραμμα αλλά και τους τζίρους όλων των αγώνων. Επιπλέον, μπορείτε να διαβάσετε πολλά και ενδιαφέροντα αφιερώματα στις ομάδες αλλά και σε παλαιότερες διοργανώσεις που έμειναν στην ιστορία.

Μετάδοση: ANT1

Ώρα Έναρξης: 17:00

Παράδοση: Δύο φορές έχουν συναντηθεί και οι δύο σε παγκόσμιο Κύπελλο. Το 2006 αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0, ενώ το 1998 επικράτησαν οι Κροάτες με 1-0.

Διαιτητής: Ισμαήλ Ελφάθ

Ανάλυση Ιαπωνίας

*Από τα 11 τελευταία παιχνίδια της τα 7 ήταν no goal.

*Μετράει 7 over2,5 στους τελευταίους 10 αγώνες Μουντιάλ.

*Η Ιαπωνία δεν έχει προκριθεί ποτέ παρακάτω από την φάση των «16» στην ιστορία της.

Σε ποιον να το πεις και να το πιστέψει; Η Ιαπωνία κατάφερε να προκριθεί από έναν όμιλο με Ισπανία και Γερμανία, νικώντας μάλιστα και τις δύο, ενώ κατάφερε να ηττηθεί από την Κόστα Ρίκα. Η υπέρβαση έχει ήδη γίνει για τη χώρα της Απω Ανατολής, κάτι που φυσικά τους απορροφάει όλο το άγχος ενόψει του παιχνιδιού με την Κροατία. Αυτό την κάνει εξαιρετικά επικίνδυνη, αφού αποδεδειγμένα πλέον μπορεί να πάρει αποτέλεσμα απέναντι σε μεγάλες ομάδες.

Στην αναμέτρηση απέναντι στην Ισπανία, παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, αντέδρασαν πολύ καλά στο δεύτερο μέρος, «γυρνώντας» το ματς. Πρωτομάστορας της επιτυχίας ο προπονητής της ομάδας, Μοριγιάσου, που άλλαξε αρκετά πράγματα στο ημίχρονο, με την Ιαπωνία να μπαίνει δυναμικά στο δεύτερο μέρος, σκοράροντας δις. Το τρομερό της υπόθεσης είναι πως οι δύο παίκτες που μπήκαν στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ήταν εκείνοι που άλλαξαν όλη τη ροή του παιχνιδιού. Ο Ντόαν έκανε το 1-1, ενώ ο Μιτόμα έδωσε την ασίστ για το 2-1. Αρκετά «ήσυχα», πάντως, τα τελευταία λεπτά του αγώνα, με την Ισπανία να μην δείχνει όρεξη να επιτεθεί, γνωρίζοντας παράλληλα πως ήταν σίγουρα στη δεύτερη θέση.

Το παιχνίδι με την Κροατία αποτελεί το επόμενο highlight για τους «σαμουράι», που θα προσπαθήσουν όπως με Γερμανία και Ισπανία να κάνουν την έκπληξη. Στο μυαλό του κόουτς Μοριγιάσου βρίσκεται ένα ευέλικτο 3-4-3, με τα άκρα της τετράδας της μεσαίας γραμμής να είναι τα full-back ουσιαστικά. Δηλαδή ένα 5-2-3, αντιπροσωπεύει καλύτερα το σύστημα, με τους τρεις μπροστά να δημιουργούν έναν άξονα γύρω από τους 2 στο κέντρο. Σε χαμηλούς τόνους κυμάνθηκαν εκ νέου οι δηλώσεις του προπονητή, όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει: «μας δίνουν δύναμη οι νίκες επί της Ισπανίας και της Γερμανίας, αυτό ισχύει για εμάς και για όλη την Ασία. Έχουμε αυτοπεποίθηση, όμως έχουμε να μάθουμε πολλά ακόμα. Το σημαντικό είναι να κερδίζουμε ως ομάδα στην μεγαλύτερη σκηνή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου».

Αγωνιστικά νέα Ιαπωνίας

Αμφίβολος ο Κούμπο () που έχει μυϊκό πρόβλημα. Τιμωρημένος ο Ιτακούρα (αμυντικός) που συμπλήρωσε 2 κίτρινες στο ματς με την Ισπανία.

Πιθανή ενδεκάδα Ιαπωνίας

(3-4-3): Γκόντα – Τομιγιάσου, Γιοσίντα, Σακάι – Ίτο, Ναγκαμότο, Έντο, Τανάκα – Ντόαν, Καμάντα, Ασάνο.

Ανάλυση Κροατίας

*Αήττητη στα 9 από τα 10 τελευταία παιχνίδια της σε επίπεδο Παγκοσμίων Κυπέλλων.

*Πέρασε για τρίτη φορά στην ιστορία της από τη φάση των ομίλων του Μουντιάλ.

*Έχει δεχτεί μόλις ένα γκολ στα τρία τελευταία ματς της.

Η Κροατία κατάφερε να πάρει την πρόκριση στα νοκ άουτ του Μουντιάλ για τρίτη φορά στην ιστορία της, χωρίς όμως να εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις της. Στην πρεμιέρα πήρε ένα νωθρό 0-0 από το Μαρόκο, ενώ στο 2ο ματς της διέσυρε τον Καναδά με 4-1. Στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι της πέρασε διά πυρός και σιδήρου από τους Βέλγους. Στο πρώτο μέρος, στάθηκε καλά και είχε τις ευκαιρίες να προηγηθεί, ενώ ανακλήθηκε πέναλτι που της δόθηκε μέσω του VAR για οριακό οφσάιντ. Αντίθετα, στο δεύτερο ήταν ιδιαίτερα τυχερή, καθώς ο Λουκάκου έχασε τέσσερις κλασικές ευκαιρίες για να δώσει την πολύτιμη νίκη-πρόκριση στην ομάδα του.

Ο τεχνικός της Ντάλιτς δεν μάσησε τα λόγια του, αναφέροντας πως είχαν αρκετή δόση τύχης προς το τέλος της αναμέτρησης. Ίδια τακτική αναμένεται να έχει απέναντι στους Ιάπωνες, καθώς γνωρίζει πόσο επικίνδυνη ομάδα είναι, ειδικά στον κενό χώρο.

Αγωνιστικά νέα

Δεν υπάρχουν προβλήματα στην αποστολή της και ο Ντάλιτς θα παρατάξει ότι καλύτερο έχει στη διάθεση του.

Πιθανή ενδεκάδα Κροατίας

(4-3-3): Λιβάκοβιτς – Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Γκβάρντιολ, Σόσα – Μόντριτς, Μπρόζοβιτς, Κόβασιτς – Κράμαριτς, Λιβάγια (Πέτκοβιτς), Πέρισιτς.

Προγνωστικά 1-Χ-2

Προφανώς και οι Ιάπωνες με τα κατορθώματα τους έχουν εντυπωσιάσει ολόκληρο τον πλανήτη. Μόνο τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι κέρδισαν δύο «ιερά τέρατα» του Παγκόσμιου ποδοσφαίρου όπως είναι οι Γερμανοί και οι Ισπανοί. Βέβαια, τα νοκ άουτ αποτελούν μία εντελώς διαφορετική υπόθεση και εδώ θα παίξει σημαντικό ρόλο η εμπειρία, που κακά τα ψέματα είναι με την πλευρά της Κροατίας. Μπορεί η παρέα του Μόντριτς να μην έχει βγάλει… μάτια με την απόδοση της, αλλά παραμένει ουσιαστική και διαθέτει έναν τεχνικό που κρύβει άσους στα μανίκια του. Το διπλό στο 2,15 έχει το προβάδισμα.

Προγνωστικά Γκολ

Ο τεχνικός της Κροατίας, Ντάλιτς δίνει ιδιαίτερο βάρος στην αμυντική συμπεριφορά της ομάδας του. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ στο τουρνουά. Η Ιαπωνία θα παίξει αμυντικά και θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα που διαθέτει σαν ομάδα στο ανοιχτό γήπεδο μέσω των αντεπιθέσεων. Η λογική λέει ότι θα πάμε σε κλειστό ματς, με το Under 2,5 να προσφέρεται στο 1,61.

Ειδικό στοίχημα

Στεκόμαστε ιδιαίτερα στην περίπτωση του διαιτητή Ελφάθ, ο οποίος δείχνει την άσπρη βούλα αρκετά συχνά (μία φορά ανά τρία ματς). Τόσο η Κροατία όσο και η Ιαπωνία έχουν ικανούς ντριμπλαδόρους, οι οποίοι πατάνε περιοχή και δεν θέλει πολύ να γίνει κάποιο μαρκάρισμα. Το ενδεχόμενο να έχουμε πέναλτι στο ματς βρίσκεται στο 3,00.

Betmarket Επιλογές

17:00 – Ιαπωνία – Κροατία – 2 (2,15)

17:00 – Ιαπωνία – Κροατία – Καταλογισμός πέναλτι (3,00)

 

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα