Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη: Χριστουγεννιάτικη προσφορά αγάπης – Γεύματα ανθρωπιάς στους συνανθρώπους μας (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη: Χριστουγεννιάτικη προσφορά αγάπης – Γεύματα ανθρωπιάς στους συνανθρώπους μας (ΦΩΤΟ)

Σε μια δύσκολη εποχή για την ανθρωπότητα, που για πρώτη φορά η έννοια του «όλοι μαζί» έχει κυριολεκτικό αντίκρισμα και η αλληλεγγύη δεν είναι προνόμιο λίγων αλλά υποχρέωση όλων η προσφορά στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Ρεπορτάζ: Κωστής Ουζούνογλου

Λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων οι Δομές Αλληλεγγύης του κοινωνικού χώρου «Οικόπολις» προσέφεραν ένα γεύμα σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Η σπουδαία αυτή κίνηση ανθρωπιάς έδωσε χαρά στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της Θεσσαλονίκης, που δοκιμάζονται καθημερινά στον σκληρό «στίβο» της επιβίωσης.

Το καθορισμένο ραντεβού με τους συνανθρώπους μας γίνεται κάθε Τρίτη «όπου προσφέρουμε χορτοφαγικά γεύματα σε άστεγους και άπορους και γεμίζουμε το καλάθι μας με τρόφιμα για άπορες οικογένειες και άτομα» αναφέρουν άτομα από τις Δομές Αλληλεγγύης του κοινωνικού χώρου «Οικόπολις».

Για το αν έχουν στήριξη από κάποιους δήλωσαν ότι «δεν έχουμε κανενός είδους χρηματοδότηση, οπότε και χρειαζόμαστε κάθε είδους ενίσχυση για να συνεχίσουμε το έργο μας».

Με όλα τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας να τηρούντα στο ακέραιο, οι Δομές Αλληλεγγύης του κοινωνικού χώρου «Οικόπολις» έστειλαν ένα μήνυμα αλληλεγγύης και κοινωνικής ευαισθησίας το οποίο όπως δήλωσαν μέλη τους στο Seleo.gr «θα το ξανακάνουμε».

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα