Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη: Φωταγώγηση του Λευκού Πύργου με πράσινο χρώμα την ερχόμενη Κυριακή

Θεσσαλονίκη: Φωταγώγηση του Λευκού Πύργου με πράσινο χρώμα την ερχόμενη Κυριακή

Με το συμβολικό πράσινο χρώμα αναμένεται να φωταγωγηθεί την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου ο Λευκός Πύργος λόγω της εκδήλωσης που διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Φαρμακοποιού.

Στο πλαίσιο αυτό από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 19:00 το απόγευμα, στο χώρο μπροστά από το Βασιλικό θέατρο, στην νέα παραλία, θα λειτουργήσει ένα εικονικό φαρμακείο, με τους πολίτες να έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από εθελοντές φαρμακοποιούς-μέλη του ΦΣΘ για υπηρεσίες φαρμακευτικής φροντίδας, όπως η δωρεάν διάθεση από τα φαρμακεία των self tests για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, οι εμβολιασμοί ενηλίκων, η ορθή χρήση των αντιβιοτικών και ο ρόλος της σωματικής άσκησης και της διατροφής στην πρόληψη και την αντιμετώπιση του σακχαρώδους διαβήτη.

Παράλληλα θα υπάρχουν ενημερωτικά σταντ εταιρειών για προϊόντα που διανέμονται μέσω των φαρμακείων, ενώ θα δίνεται στους πολίτες και ενημερωτικό έντυπο με ενδιαφέρουσα και επίκαιρη θεματολογία υγείας. Η εκδήλωση υποστηρίζεται από δυναμική καμπάνια σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και τα social media. Το κεντρικό μήνυμα του φετινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας είναι «Φαρμακοποιοί: ικανοποιώντας τις ανάγκες υγείας παγκοσμίως», αναδεικνύοντας ότι οι φαρμακοποιοί σε κάθε γωνιά του πλανήτη αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, συμβάλλοντας με την επιστημονική κατάρτιση, τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους στην ενίσχυση των εθνικών συστημάτων υγείας.

Πηγή:ertnews.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα