Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη: Φοιτητής του ΑΠΘ καταγγέλλει ότι δέχθηκε επίθεση επειδή διαφώνησε στην κατάληψη...

Θεσσαλονίκη: Φοιτητής του ΑΠΘ καταγγέλλει ότι δέχθηκε επίθεση επειδή διαφώνησε στην κατάληψη (ΒΙΝΤΕΟ)

Στον αέρα είναι οι διαδικτυακές εξετάσεις των φοιτητών, εν μέσω του κύματος των καταλήψεων για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, καθώς παρά το «πράσινο φως» της συνόδου των πρυτάνεων οι σύγκλητοι των ιδρυμάτων δεν έχουν λάβει αποφάσεις με αποτέλεσμα να χάνονται μαθήματα.

Για το θέμα έχει ξεσπάσει οξεία πολιτική κόντρα, ενώ η ένταση στα πανεπιστήμια αυξάνεται μετά το νέο γύρο συνελεύσεων.

Την ίδια ώρα θύμα επίθεσης καταγγέλλει ότι έπεσε ένας φοιτητής στη Σχολή Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης επειδή διαφώνησε με το να γίνει κατάληψη.

«Αφού έφυγα, στην είσοδο βγήκαν δύο κουκουλοφόροι, οι οποίοι με φώναξαν, ήρθαν πολύ κοντά μου, με περικύκλωσαν, είχα το τζάμι στην πλάτη μου και στην αρχή με τραμπούκιζαν. Με έλεγαν φασίστα και μετά άρχισαν να με χτυπούν», κατήγγειλε ο φοιτητής

Παράλληλα, ένας άλλος φοιτητής σχολίασε πως υπάρχουν τέτοια περιστατικά, για τα οποία διευκρίνισε ότι δεν έχουν σχέση με το φοιτητικό κίνημα και τους φοιτητικούς συλλόγους.

 

Μαρινάκης: «Παράνομες οι καταλήψεις»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε παράνομες πράξεις τις καταλήψεις και έστειλε μήνυμα στους πρυτάνεις να πάρουν μέτρα, λέγοντας ότι όποτε καλούνται, οι αρχές επεμβαίνουν. «Όποτε καλούνται, οι αρχές επεμβαίνουν. Παραβατικός είναι και αυτός ο οποίος κάνει κατάληψη. Τελεία. Αυτός είναι ο στόχος. Παράνομη πράξη είναι και ληστεία, παράνομη πράξη είναι και η κατάληψη», ανέφερε συγκεκριμένα.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα